Rezervatia Naturala Dealul Lempes

Rezervatia Naturala Dealul Lempes
Rezervatia Naturala Dealul Lempes vezi pe harta Rezervatia Naturala Dealul Lempesvezi pe harta

Informatii despre Rezervatia Naturala Dealul Lempes

Localizare: Brasov si imprejurimi > Harman Subcategorie: Rezervatie naturala

Rezervatia Naturala Dealul Lempes
Rezervatia Naturala Dealul Lempes
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Rezervatia naturala Dealul Lempes este o rezervatie de tip botanic, situata intre Harman si Sampetru din judetul Brasov. Se intinde pe o suprafata de 274,5 ha, la o inaltime de maxim 704 m.

Rezervatia urmareste sa protejeze asociatiile xerofile formate in era postglaciara, pe versantul sud-estic existand cele mai multe specii protejate.
Pe versantul estic se dezvolta padurea de gorun, in asociatie cu jugastru, care acopera si creasta dealului.
Pe versantul nordic al dealului, padurea este mai bine dezvoltata, iar in interiorul ei sunt diseminate exemplare de tei, carpen si paltin de camp.
Pe versantul vestic, mai inclinat, predomina padurea de fag cu rare exemplare de brad, inlocuita, acolo unde pantele sunt mai domoale, cu padurea de carpen. Suprafete apreciabile sunt ocupate cu plantatii de pin negru, in care apar puieti de fag, gorun, paducel, salba moale si salba raioasa.

Aparitia vegetatiei de stepa in zona forestiera este conditionata atat de substratul constituit din microconglomerate calcaroase, cat si de expunerea sud-estica si de adapostul oferit de depresiune.
La acest bogat registru floristic se adauga si o fauna diversa, cu exemplare ocrotite de sorecar comun, acvila pitica si cerb.


Rezervatia Naturala Dealul Lempes este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Pentru a vizita Rezervatia Naturala Dealul Lempes poti accesa una dintre ofertele de cazare Harman , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 45.7239952,25.6524601
Vezi si alte obiective turistice din Harman

Biserica fortificata din Bod, judetul Brasov a fost atestata documentar prima data in anul 1211. Biserica a fost ridicata in secolul XIII ca o bazilica romanica, fiind lacas de cult si refugiu pentru
Biserica evanghelica din Harman se afla in comuna cu acelasi nume din judetul Brasov, Transilvania, afata la circa 10 km de municipiul Brasov. In germana, localitatea se numeste Honigberg, insemnand "
Aceasta rezervatie face parte din categoria siturilor naturale botanice, fiind situata in localitatea Harman, la limita estica a Tarii Barsei. A fost declarata rezervatie naturala in anul 1962, datori


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

Pensiuni din zona© 2004 - 2022 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site