Parcul dendrologic Hemeiusi

Parcul dendrologic Hemeiusi
Parcul dendrologic Hemeiusi vezi pe harta Parcul dendrologic Hemeiusivezi pe harta

Informatii despre Parcul dendrologic Hemeiusi

Localizare: Moldova > Hemeiusi Subcategorie: Parc

Parcul dendrologic Hemeiusi
Parcul dendrologic Hemeiusi Parcul dendrologic Hemeiusi Parcul dendrologic Hemeiusi
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Parcul dendrologic Hemeius se afla pe valea Bistritei, langa municipiul Bacau, a fost infiintat in anul 1880 pe o suprafata de 49 de hectare.

Arboretumul Hemeius reprezinta o valoroasa colectie dendrologica, aici intalnindu-se peste 178 specii de rasinoase care provin din America de Nord, Asia si Europa. Originalitatea acestui arboretum este data de compozitia lui, cu specii foioase mature, de plop alb cu diametrul de peste 2 metri si inaltime de peste 40 metri sau grupul de opt frati cu inaltimi de peste 42 metri si diametrul de peste 1 metru.

Cel care s-a ocupat de innobilarea speciilor de rasinoase, atat in colectie cat si in padurile domeniului, a fost specialistul german Cristian Adolf. Dupa anul 1885 au inceput sa fie introduse noi specii de foioase dar si specii indigene, actiune care a continuat pana in anul 1913.

In anul 1955, parcul a trecut in proprietatea Institutului de Cercetari si Amenajari Silvice si au fost luate masuri de intretinere si refacere. Astfel, unitatea a devenit o baza de cercetare mai ales pentru climatizarea speciilor exotice de interes forestier.

Sursa


Parcul dendrologic Hemeiusi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Pentru a vizita Parcul dendrologic Hemeiusi poti accesa una dintre ofertele de cazare Hemeiusi , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 46.6334267,26.8627605




Vezi si alte obiective turistice din Hemeiusi

Castelul Rosu este un obiectiv turistic din judetul Bacau, mai putin cunoscut, desi aici a fost filmat filmul Dumbrava Minunata, regizat de Gheorghe Naghi, dupa adaptarea romanului cu acelasi nume, al
De-a lungul albiei majore a Bistritei se dezvolta un lac ce se intinde pe o suprafata de 262 ha, in apropierea comunelor Hemeiusi si Itesti. Pe malul stang al lacului se afla terasa de confluenta Sire


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

Pensiuni din zona



© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site