Rezervatia Naturala Padurea Bogatii

Rezervatia Naturala Padurea Bogatii
Rezervatia Naturala Padurea Bogatii vezi pe harta Rezervatia Naturala Padurea Bogatiivezi pe harta

Informatii despre Rezervatia Naturala Padurea Bogatii

Localizare: Brasov si imprejurimi > Hoghiz Subcategorie: Rezervatie naturala

Rezervatia Naturala Padurea Bogatii
Rezervatia Naturala Padurea Bogatii
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Daca va aflati pe drumul dinpre Brasov spre Sighisoara sau invers, nu aveti cum sa ratati Padurea Bogatii, care se intinde pe acest traseu, pe o distanta de 17 km.
Padurea Bogatii este o rezervatie geologica complexa, datorita peisajului, dar si a diversitatii faunistice si florei existente aici.

Situata in sectorul central al Muntilor Persani, pe ambii versanti, padurea se intinde pe o suprafata de 8,5 ha, fiind strabatuta de Paraul Maierus (pe versantul estic) si de Paraul Bogatii (pe versantul vestic).

Din punct de vedere geologic, in rezervatie predomina formatiunile de flis cretacic, care se impugn prin conglomerate de Bucegi si calcarenite de Bogata, gresii si roci eruptice, bazalte exploatate in trei cariere, in cea de pe Paraul Candii, unde exploatarea a scos la suprafata coloane de bazalt comparabile cu cele de la Racos.

Padurea Bogatii este una dintre cele mai importante paduri de foioase din tara, fiind renumita pentru fenomenul de inversiune ce are loc aici – gorunul apare pe o pozitie superioara fata de fagete. Pe langa arbori, aici mai traiesc tufisuri cu Juniperus comunis, Crataegus monogyna sau arbori de statura joasa: Fragis silvatica, Tilia cordata, Acer campestris si specii ierboase: Anthoricum ramosum, Melica mutans, Carex michelii etc.

Rezervatia naturala este cunoscuta si ca o importanta arie cinegetica, cu o fauna variata, formata din: vulpi, rasi, mistreti, ursi, jderi, caprioare etc.


Rezervatia Naturala Padurea Bogatii este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Pentru a vizita Rezervatia Naturala Padurea Bogatii poti accesa una dintre ofertele de cazare Hoghiz , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 45.893425,25.4411888
Vezi si alte obiective turistice din Hoghiz

Microcanionul in bazalt de la Hoghiz este o rezervatie naturala de tip geologic situata in partea nord-estica a judetului Brasov, pe teritoriul administrativ al comunei Hoghiz. Aria naturala se afla
Biserica reformata din Hoghiz a fost construita de grefiera Bethlen Kata in anul 1749. Bethlen Kata a fost initiatoarea bisericii reformate, tot din acelasi secol, al XVIII lea, datand si biserica uni
Cheile Dopca se afla in extravilanul satului Dopca din comuna brasoveana Hoghiz. Reprezinta o rezervatie geologica, geomorfologica, peisagistica si forestiera, cu o suprafata de 10 km. Rezervatia in
Castelul Kalnoky este asezat in localitatea brasoveana Hoghiz, zona locuita inca din epoca bronzului. Documentele atesta existenta acestei zone din anul 1312, cand apare sub denumirea de Calida Aqua.
Rezervatia Naturala Cotul Turnuzului a fost declarata rezervatie de tip ontologic in anul 1980. Situata in comuna Hoghiz, la limita dintre Muntii Persani si Depresiunea Fagarasului, ea cuprinde o supr


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2022 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site