Ieud, Informatii despre Ieud

Ieud


Localitate din judetul Maramures (zona turistica Maramures)Ieud - Traditie si Istorie

Ieudul, straveche asezare a Maramuresului, tinut istoric si legendar, este asezat pe Valea Izei la egala distanta (43 Km) de Sighet, Viseu si Borsa, orasele Maramuresului istoric. Atestarea dateaza din 1365, Ieudul fiind trecut ca domeniu al voievodului Balc, nepotul lui Dragos Voda. In Ieud se afla cea mai veche biserica din lemn din Maramures, ridicata in 1364, numita "Biserica din deal " . Cealalta, "Biserica din Ses ", ridicat a in 1717 este supranumita si " Catedrala din Lemn " din Ieud.

Alte obiective turistice importante sunt: muzeul satului, biserica noua, ateliere traditionale de tamplarie si tesatorie, cimitirul evreiesc, monumentul eroilor, forje si distilerii, un complex mecanic taranesc, etc. Ieudul atrage prin frumusetea si varietatea peisajului, a arhitecturii constructiilor taranesti, prin pitoresc si originalitate. Pentru ca la Ieud intri in satul primordial, acolo unde s-a nascut vesnicia si unde ospitalitatea este cuceritoare, unde exista destule indemnuri sufletesti pentru a petrece clipe de neuitat in mijlocul naturii, al legendei , al linistii si al oamenilor de omenie.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site