In inima centrului medieval al orasului se afla o biserica evanghelica cu hramul Sf. Margareta. In 13 iulie, de ziua Sf. Margareta, era organizat un mare targ, unde se intalneau mestesugarii din toate partile Transilvaniei, unde diferitele bresle ale mestesugarilor stabileau masuri pentru apararea intereselor lor profesionale si comerciale.
In urma marii invazii turcesti din anul 1438, care a afectat profund si orasul Medias, fortificatia de aparare, probabil existenta, a fost intarita in jurul bisericii cu un zid dublu precum si cu mai multe turnuri de aparare. Acest complex de fortificatii s-a pastrat pana in zilele noastre.
Anul 1550 aduce Mediasul la rang de oras, turnul bisericii inaltandu-se cu trei etaje. In 1551 pe trunul principal a fost construit in fiecare colt cate un turnulet, ca semn ca Mediasul avea dreptul sa pronunte si sa execute condamnarea la moarte (jus gladii).
Biserica Sfanta Margareta din Medias este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Medias
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 46.165566,24.351214
Turnul Funarilor este alipit de casa natala a lui St. L.Roth. Acest turn foarte elegant are cinci nivele, legatura intre primele doua nivele realizandu-se printr-o scara spiralata de piatra, foarte in
Situat pe strada Mihai Viteazu nr.46, localitatea Medias, Muzeul Municipal este gazduit de cladirea unei foste manastiri franciscane ce dateaza din secolul al XV-lea.
Institutia a luat fiinta in anu
Cetatea Mediasului, lacasul de cult fortificat, a fost construit la inceputul secolului al XII-lea, iar cele trei ziduri de aparare, inaltate din ordinul lui Matei Corvin, probabil intre anii 1440 si
Turnul Pietrarilor se impune si delimiteaza teritoriul de altadata al orasului, strajuind ca un ostas la apararea granitelor.
Turnul a fost construit in anul 1507, fiind una din portile de intrare i
Scara acoperita, numita si Treptele Temnitei, a fost construita cu ocazia reparatiei primariei in anul 1803. A devenit al doilea acces spre cetate, asigurand legatura intre castel si Piata Regelui Fer
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.