Biserica Greco Catolică

Biserica Greco Catolică vezi pe harta Biserica Greco Catolicăvezi pe harta

Informatii despre Biserica Greco Catolică

Localizare: Sibiu si imprejurimi > Miercurea Sibiului Subcategorie: Biserica

Biserica Greco Catolică
Apasati pe imagini pentru vizualizare
În centrul oraşului Miercurea Sibiului, unul dintre cele mai mici şi mai puţin populate oraşe din ţară, se află o străveche biserică greco-catolică, ridicată în secolul al XVIII-lea.

Construirea bisericii catolice a fost încheiată în anul 1772, arată izvoarele vremii, de către comunitatea maghiară din Miercurea Sibiului, suficient de numeroasă la acea vreme pentru a putea realiza un asemenea obiectiv îndrăzneţ.

În ziua de astăzi, biserica este folosită de către credincioşii greco-catolici din localitate, care s-au ocupat de refacerea lăcaşului de cult, la mijlocul anilor ’50. Biserica greco-catolică din localitatea sibiană poarta hramul Buna Vestire, fiind doar unul dintre monumentele istorice importante ale oraşului Miercurea Sibiului, pe lângă Biserica Evanghelică, biserica fortificată şi Biserica Ortodoxă Sfântul Ilie.

Localitatea Miercurea Sibiului a fost menţionată de izvoarele istorice din cele mai vechi timpuri, având în vedere că tânărul oraş, ridicat la acest rang abia în anul 2004, purta numele Sucidava, pe vremea romanilor, ajungând să poarte oficial numele de târg în anul 1334.

Oraşul este situat la o distanţă de circa 35 kilometri de Sibiu, resedinţa de judeţ, dar şi de oraşul Alba Iulia, aflându-se la mijlocul distanţei dintre acestea, pe DN1.

Lăcaşul de cult greco-catolic se află situat chiar în centrul oraşului, la numărul 553, fiind foarte uşor de descoperit în Miercurea Sibiului.

Turiştii care doresc să viziteze acest monument istoric şi de arhitectură, doar unul dintre multele ce merită văzute în Miercurea Sibiului, se pot caza direct în Sibiu, unde există numeroase hoteluri şi pensiuni, dar şi în tânărul orăşel, atât de încărcat de istorie, chiar în apropierea bisericii greco-catolice.

Mai mult, în zonă există chiar şi un restaurant cu regim de funcţionare non-stop, pentru turiştii întârziaţi, un amănunt interesant, având în vedere că vorbim despre un mic orăşel de munte, dar care le poate oferi turiştilor toate condiţiile necesare, pentru a se putea relaxa şi bucura de nişte lecţii unice de istorie şi civilizaţie.


Biserica Greco Catolică este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Biserica Greco Catolică ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Miercurea Sibiului

Coordonate GPS: 45.466806,24.809867
Vezi si alte obiective turistice din Miercurea Sibiului

Biserica Evanghelica din Miercurea Sibiului este o cladire de mici dimensiuni, construita in secolul al XIII-lea si recladita in secolul al XV-lea. In jurul cladirii exista un zid de forma ovala pe
Statiunea Miercurea Sibiului se afla in apropiere de Sibiu si este o statiune balneoclimaterica sezoniera de interes local. La Miercurea Sibiului pot fi tratate afectiuni reumatismale, neurologice, g
Miercurea Sibiului găzduieşte un monument istoric şi arhitectonic unic în ţara noastră, Biserica Sfântul Ilie Tezviteanul, o adevărată capodoperă a stilului baroc, cu accente gotice. Ridic


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2021 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site