Moieciu, Informatii despre Moieciu

Moieciu


Localitate din judetul Brasov (zona turistica Bran Moeciu)Situata in apropiere de Bran, la doar 10 km de Castelul Bran, statiunea Moeciu va intampina cu farmecul specific satelor de munte. Peisajul incantator imbie la drumetii, iar aerul curat si tare este la el acasa.
Statiunea Moeciu este cunoscuta pentru factorii naturali, bioclimatul tonic, stimulator, aerul curat fara praf si alergeni, bogate radiatii si atmosfera cu un bogat continut de ioni negativi.

Padurile de brad si fag de pe inaltimile din jur asigura statiunii un aer puternic ozonat, oferindu-i un aer specific de depresiune intramontana. Climat este subalpine, cu veri racoroase, iar temperatura medie este de 16 C.

Iubitorii schiului pot ajunge cu masina in mai putin de 30 de minute la mica partie dotata cu cablu, din satul Fundata, noua partie din Bran sau la Poiana Brasov.

Ca atractii turistice, Moeciu se distinge prin stancile din Cheile Gradistei si ale rezervatiei bio-geologice „La Chisatoare”, insa marea parte a turistilor ajung la Moeciu pentru ca este satul cu cel mai bun acces spre Platoul Bucegilor.

Atractia principala a Moeciului este in primul rand linistea, aerul curat, atmosfera pastorala ce curge o data cu lumina peste pajisti. In plus, se mai poate vizita frumoasa biserica ridicata la anul 1800 cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” si izvoarele ce curg din munte la Cheile Moeciului, formand o mica rezervatie bio-geologica.

Cai de acces Moieciu


Cum ajungi la Moeciu

Moeciu este situat pe Drumul National 73, Brasov - Pitesti, la 30 de km de Brasov, drum care leaga Brasovul de Campulung Muscel si Pitesti, fiind una dintre cele mai vechi cai de comunicatie de pe teritoriul romanesc, cunoscuta chiar inainte de ocuparea Daciei de catre romani, in anul 106 dupa Hristos.
© 2004 - 2021 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site