Tara Oasului

Tara Oasului vezi pe harta Tara Oasuluivezi pe harta

Informatii despre Tara Oasului

Localizare: Tara Oasului > Negresti Oas Subcategorie: Altele

Tara Oasului
Tara Oasului
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Una dintre cele mai cunoscute şi atractive zone de interes turistic este aceea a Ţării Oaşului, in care peisajul montan inconjoară şi străjuieşte vasta arie depresionară.

Aici apar numeroase izvoare cu ape minerale, cunoscute local sub numele de "borcuturi" (Bixad, Băile Puturoasa, Băile Valea Măriei etc). Cu toate acestea, farmecul Ţării Oaşului il constituie originalitatea şi unicitatea portului popular, a cantecului, precum şi dansul oşenesc, a datinilor şi obiceiurilor strămoşeşti, a arhitecturii populare laice şi religioase, a indeletnicirilor tradiţionale meşteşugăreşti.

Situat la circa 50 km de municipiul Satu Mare, Negreştiul este una dintre cele mai frumoase zone din Transilvania, care impresionează prin tradiţie, cultură şi privelişti pitoreşti.

Nu poţi trece prin zonă fără să fi vizitat Muzeul Ţării Oaşului cu ale lui exponate de port popular, ceramică, obiecte de uz casnic, cioplituri in lemn, Casa-muzeu specifică zonei, Colecţia de artă populară oşenească şi fotografiile aparţinand lui Ioniţă Andron.

Chiar dacă centrul micului oraş este sărac in parcuri şi spaţii verzi, imprejurimile lui sunt dintre cele mai frumoase din zonă.

La numai 8 km de oraş şi la 60 de km de reşedinţa de judeţ, Satu Mare, se găseşte zona turistică Luna Şes, un spaţiu deschis de cca 250 ha, la o altitudine medie de 500 m, la baza pantelor nordice ale varfului Pietroasa (1201 m) şi a Muntelui Mic (1013 m), de unde turiştilor li se dezvăluie un peisaj de excepţie.

De asemenea, oraşul Negreşti-Oaş este punct de plecare intr-o serie de sate, renumite pentru bogăţia portului, arhitecturii populare şi a obiceiurilor şi tradiţiilor: Certeze (5 km), Huta-Certeze (9 km), Racşa (16 km), Tur (1 km), Bixad (5 km), Trip (6 km), Tarşolţ, Cămărzana (20 km), dar şi intr-o serie de zone de agrement renumite pe plan local datorită apelor termale şi a apelor minerale ( apa minerală Poptileni, Certeze şi Bixad).

Totodată, in zonă există posibilităţi de pescuit şi vanătoare, dar şi trasee marcate pentru drumeţii prin munţi.
Tara Oasului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Tara Oasului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua cazare Negresti Oas , in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.

Coordonate GPS: 47.874677,23.423882
Vezi si alte obiective turistice din Negresti Oas

Statiunea Baile Puturoasa se afla in apropiere de orasul Negresti-Oas, judetul Satu Mare, la o altitudine de 400 metri, intr-o caldare cu diametrul de 4 km, a unui fost vulcan, in asa-numita microdepr
Complexul turistic de agrement Albina-Hotca este situat in extremitatea nord-estica a judetului Satu-Mare, orasul Negresti Oas (strada Mesteacanului nr.17), la circa 50 km de municipiul Satu Mare si l
Zona de agrement Luna-Ses reprezinta o zona de recreere, agrement si turism montan de interes local si judetean, cu caracter sezonier (vara, in special la sfarsit de saptamana). Zona este situata la
Complexul turistic de agrement Mujdeni este situat in judetul Satu-Mare, localitatea Orasu Nou, la o distanta de aproximativ 33 de km de municipiul Satu Mare, pe drumul spre orasul Negresti-Oas. Repr
Manastirea Sfanta Treime este situata in Moiseni, comuna Certeze, judetul Satu Mare, nu departe de locul unde se desfasoara anual sarbatoarea traditionala Sambra Oilor, intre Negresti Oas si Sighet.


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site