Peştera de Gheaţă şi Grota Urşilor

Peştera de Gheaţă şi Grota Urşilor
Peştera de Gheaţă şi Grota Urşilor vezi pe harta Peştera de Gheaţă şi Grota Urşilorvezi pe harta

Informatii despre Peştera de Gheaţă şi Grota Urşilor

Localizare: Tinutul Secuiesc > Odorheiu Secuiesc Subcategorie: Pestera

Peştera de Gheaţă şi Grota Urşilor
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Dacă paşii vă călăuzesc la un moment dat în magicul tărâm al Harghitei, este imperios necesar să vizitaţi minunile care împodobesc acest judeţ.

Astfel, trebuie să bifaţi pe itinerariul vostru staţiunea Borsec. Vestită pentru apele ei tămăduitoare, aflată între semeţii munţi ai Giurgeului şi Bistriţei, acest loc este binecuvântat şi cu frumoase peşteri, unice atât prin structura lor, cât şi prin poveştile ce s-au ţesut de-a lungul timpului aici.

Fie iarnă, fie vară, când plecaţi la drumeţie trebuie să fiţi echipaţi mereu, multe lucruri neplăcute şi chiar tragice întâmplându-li-se celor care nu respectă muntele. Această regulă de aur trebuie respectată şi mai mult atunci când aveţi de gând să vizitaţi Peştera de Gheaţă, doar denumirea trebuind să vă facă să puneţi un hanorac în plus în rucsac.

Aflată în Masivul Piatra Mare, în zona muntelui Chibei, Peştera de Gheaţă este tărâmul unde iarna nu se sfârşeşte niciodată. Încă de la intrare te vei simţi copleşit. Un sentiment de frică te poate cuprinde când eşti pe punctul de a face pasul în deschizătura întunecoasă dintre munţii ce reprezintă intarea în tărâmul gheţii.

Mergând prin acel culoar strâmt, străjuit de doi pereţi de stâncă de pe care te aştepti oricând să se prăvălească bolovanii ca în istorisirile cu ambuscade, la un moment dat dispare lumina soarelui şi atunci ştii că ai intrat în peşteră.

Aici, dacă nu ai o lanternă, eşti pierdut într-un întuneric mai negru decât bezna nopţii şi un frig pe care nici cele mai geroase ierni nu-l aduc cu ele. Însă, odată ce-ai aprins o lumină, frumuseţea peisajului îţi va încălzi sufletul. Coloane de gheaţă sculptate parcă de cel mai îndemânatic meşter stau semeţe în faţa ta. Uitându-te de jur împrejur, simţi că, undeva, într-unul dintre pereţi, se va deschide o poartă magică ce te va duce în tărâmul lui Moş Crăciun.

După ce frigul v-a intrat în oase şi aţi decis să reveniţi în locuri unde soarele mai străluceşte încă, puteţi coborî spre Grota Urşilor.

Denumită aşa pentru că, probabil, cândva era locul preferat în care regii pădurilor aşteptau primăvara, Grota Urşilor este o deschizătură între doi pereţi de munte, săpată de-a lungul deceniilor de apă şi vânt.

Fără boltă, lumina soarelui reuşind mereu să-şi găsească drumul pentru a-ţi călăuzi paşii, grota te face să te simţi ca într-un film de aventură. Intrarea în grotă este străjuită de brazi bătrâni ce parcă spun povestea fiecărui drumeţ ce a trecut pe acolo.


Peştera de Gheaţă şi Grota Urşilor este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Tinutul Secuiesc, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Peştera de Gheaţă şi Grota Urşilor ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Odorheiu Secuiesc

Coordonate GPS: 46.344767,25.203474
Vezi si alte obiective turistice din Odorheiu Secuiesc

Adresa: Strada Tamasi Aron nr. 15, Odorheiu Secuiesc, 535600 Telefon: 0266-212131 www.szinhaz.ro office@szinhaz.ro Program: Luni: 11.00 - 17.00 Marti: 11.00 - 17.00 Miercuri: 11.00 - 17.00 Joi: 1
Aşezat în Munţii Ciucului, înconjurat de păduri şi pajişti ce te încântp prin frumuseţea lor, satul Armăşeni are o valoare inestimabilă, dată atât de oamenii ce-l populează, cât şi d
Cetatea medievală din Odorheiul Secuiesc se află în partea de sud a oraşului, pe strada Cetăţii, la mică distanţă de Piaţa Libertăţii. Istoria acestei cetăţi este una zbuciumată şi
Baile Seiche reprezinta o zona de agrement aflata in intravilanul municipiului Odorheiu Secuiesc, pe drumul spre Sovata, la altitudinea de 504m. Apa izvorului Seiche bicarbonatata, calcica, sodica, c


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2018 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site