Orsova, Informatii despre Orsova

Orsova


Localitate din judetul Mehedinti (zona turistica Cazanele Dunarii)Orsova este un municipiu din judetul Mehedinti, Banat, Romania. Orasul este situat pe malul lacului de acumulare Portile de Fier I de pe Dunare, in zona de varsare a raului Cerna in Dunare.

Municipiul Orsova este situat in partea de Sud-Vest a Romaniei, la confluenta raului Cerna cu Dunarea, intr-unul dintre cele mai reprezentative unitati depresionale ale Defileului Portile de Fier, de mare pitoresc, ceea ce s-a reprezentat benefic inca din veacul trecut asupra dezvoltarii sale si a sanselor sale turistice. In prezent municipiul Orsova reprezinta cel de-al doilea centru urban important din arealul Portile de Fier.

Ca urmare a realizarii lacului de acumulare Portile de Fier, vechea vatra a orasului a fost inundata in 1970, iar populatia a fost stramutata pe un nou amplasament, incluzand terasele Dunarii si ale Cernei si versantul de sud al Muntilor Almaj, unde s-a construit un oras complet nou (1966-1971), care a inglobat si satele Jupalnic, Tufari si Coramnic.


Cai de acces Orsova


Cum ajungi la Orsova

In domeniul transportului, Orsova se afla pe magistrala feroviara Bucuresti - Timisoara, pe Drumul National 65 (Drumul European 6). De aici se desprinde soseaua Orsova - Moldova Noua (Drumul National 57). Orsova este si port la Dunare.
© 2004 - 2023 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site