Paraul Rece, Informatii despre Paraul Rece

Paraul Rece

Paraul Rece


Localitate din judetul Brasov (zona turistica Valea Prahovei)Staţiunea Paraul Rece este situată la 960 m altitudine, la confluenţa dintre Râsnoava si Pârâul Mic, fiind o localitate componentă a oraşului Predeal. Staţiunea Pârâul Rece este legată de Predeal printr-o şosea modernizată, lungă de 8 km.

Statiunea Paraul Rece a fost denumita si “statiunea elevilor si studentilor”.

Climatul statiunii Paraul Rece este unul montan tonic, cu veri răcoroase şi ierni friguroase.
Temperatura medie anuală este de 5°C, temperatura medie a lunii iulie de aproximativ 15°C, iar cea a lunii ianuarie de -5°C.
Precipitaţiile au valori medii anuale de 900 mm. Ninsorile abundente şi temperaturile scăzute determină ca zăpada să persiste aproximativ 120 de zile pe an.

Există multe oportunitaţi de explorare a zonei şi organizare de excursii şi drumeţii în orice sezon.
Se pot face drumetii către cabanele din zonă: Trei Brazi (aceasta fiind la ½ oră de mers cu piciorul), Cabana Secuilor, Diham, Poiana Izvoarelor, Mălaieşti, sau traseele din Munţii Bucegi.

In anotimpul de iarna staţiunea reprezintă un punct de atracţie pentru cei ce practică sporturile de iarnă, în special ski - există o pârtie de slalom bine pusă la punct şi trasee pentru practicarea de ski fond (la doar câţiva kilometri distanţă se află baza sportivă de ski fond şi biatlon de pe Valea Râşnoavei).Trasee turistice Paraul Rece


Paraul Rece - Cabana Trei Brazi - Cheile Rasnovului - Dealul cu Mesteacan - Paraul Rece

Paraul Rece - Cabana Trei Brazi - Cheile Rasnovului - Dealul cu Mesteacan - Paraul Rece

Marcaj: cruce albastra
Din Paraul Rece drumul coboara spre Paraul Mic (Pietrosul), apoi urca versantul vestic al muntelui Moraru. De la Cabana Trei Brazi pana la Poiana Secuilor traseul merge drept, dari aici isi schimba directia spre nord-vest, pornind din spatele cabanei spre versantul stang al vailor Tocilita Mare si Tocilita Mica. Drumul continua pe versantul vestic al Muchiei Oii. Se traverseaza Valea Tocilita, se coboara apoi pe drumul forestier de pe Valea Cheii si se urca spre Spinarea Calului, la est. In dreapta apei cotim pe dreapta, pentru a traversa Paraul Cheii printr-o vale si ajungem la Cheile Rasnovului. Pentru intoarcere se foloseste acelasi drum forestier si poteca de pe Valea Tocilitei, pentru ca apoi sa se urmeze traseul pe sub varful Dealul du Mesteacan (1.025 m), de unde se coboara intr-o poiana. Traseul continua spre sud-est, pe sub Culmea Morarului, traverseaza o poiana si coboara spre Cabana Secuilor. Drumul urca pana la cabana Trei Brazi (1.128 m), pentru ca apoi sa coboare peste Muntele Morarului pana la Paraul Pietrosu. De aici se urca un povarnis si se ajunge in statiune.
Cai de acces Paraul Rece


Cum ajungi in Paraul Rece

Cai de acces: Cu trenul pana in Predeal sau auto (E 60 sau DN 73 si DN 73 A).

Poze din Paraul Rece
Vezi toate pozele din Paraul Rece
© 2004 - 2023 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site