Piatra Neamt, Informatii despre Piatra Neamt

Piatra Neamt

Piatra Neamt


Localitate din judetul Neamt (zona turistica Moldova)



Piatra Neamt este un oras de munte situat in N-E Romaniei, in extremitatea de nord a depresiunii Cracau-Bistrita, fiind strajuit de culmile Muntilor Goşmanului si Stanisoarei. Orasul este asezat pe valea raului Bistrita, la o altitudine medie de 345 m. Resedinta a judetului Neamt, Piatra Neamt este unul din cele mai vechi orase din Moldova cu o varsta de peste 2000 de ani (fosta asezare geto-dacica).
Datorita frumusetii arhitectonice cat si a reliefului, acesta a capatat denumirea de “Perla Moldovei”.

Localitatea este atestata initial de catre sursele externe, de Cronicile Rusesti din secolul XIV si abia mai tarziu in documentele interne, in timpul domnitorului Alexandru cel Bun.

Oraşul se bucură de toate avantajele unei naturi unice, o climă temperat continentală, cu veri scurte, răcoroase şi plăcute, toamne lungi, ierni blânde, fără geruri mari şi zăpadă din abundenţă. Este un "mic paradis" asemeni unei staţiuni de vacanţă. Beneficiind de un asemenea cadru natural, cu legături uşoare spre toate punctele cardinale, teritoriul de astăzi al municipiului Piatra Neamţ a constituit o permanentă vatră de locuire.

In anul 2002 municipiul Piatra –Neamt avea 104.914 locuitori.
Din punct de vedere industrial este al doilea centru industrial al judeţului după municipiul Roman. Oraşul a cunoscut o dezvoltare economică remarcabilă după 2004, fiind declarat şi reşedinţa Regiunii de dezvoltare nord-est.







Cai de acces Piatra Neamt


Cum ajungi in Piatra Neamt

Acces rutier: Caile de acces catre Piatra-Neamt sunt DN15 dinspre Bacau si Bicaz, DN15 C dinspre Targu Neamt, trecand prin Humulesti si Baltatesti si DN15 D dinspre Roman, trecand prin Girov (de unde se desprinde DJ 208G ce ajunge la Hanul Ancutei).

Acces feroviar: Accesul pe calea ferata se face pe linia Bacau-Bicaz.



Rezervatii naturale Piatra Neamt


Rezervaţia paleontologică Cozla-Pietricica-Cernegura - Agarcia

Munţii Cozla, Pietricica şi Cernegura străjuiesc oraşul Piatra Neamţ, din toate părţile: la nord- culmea Cozla, care este terminaţia sudică a munţilor Stânişoara, cu o înălţime maximă de 679 m; la sud - pe dreapta Bistriţei, culmea Cernegura, cea mai înaltă ( 852 m), făcând parte din munţii Goşmanului, iar la est culmea Pietricica cu direcţia NV - SE (530 m).

Din punct de vedere geologic, aceşti munţi fac parte din zona marginală a flişului, reprezentând ultima treaptă a Carpaţilor la zona de contact cu Subcarpaţi.

Acum 60 de milioane de ani in aceaste locuri exista o mare, fapt dovedit si de numeroasele fosile de peşti şi scoici caracteristice zonelor cu un climat subtropical, gasite in roci. Aceste fosile pot fi văzute la Muzeul de Ştiinţe Naturale din Piatra Neamţ.




Partii de schi Piatra Neamt


Partie de ski pe dealul Cozla (Piatra Neamt)

Localizare: Muntele Cozla
Posibilitati de acces: Accesul la partie se poate face cu masina sau cu telegondola.

Detalii tehnice partie:
Lungime partie: 965 metri
Lăţimea minimă = 20 m;
Altitudine maxima: 657 metri
Diferenta de nivel: 260 metri
Dificultate: medie
Inclinare medie: 27%
Numar balize: 10
Zapada Artificiala - Da
Instalatie nocturna

Telescaun:
Capacitate: 826 persoane/ora
Program telescaun: 11:00 - 17:30

Poze din Piatra Neamt











Vezi toate pozele din Piatra Neamt
© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site