Poiana Tapului, Informatii despre Poiana Tapului

Poiana Tapului

Poiana Tapului


Localitate din judetul Prahova (zona turistica Valea Prahovei)Poiana Tapului este una dintre cele mai pitoresti statiuni de pe Valea Prahovei. Situata la poalele Muntilor Bucegi, la 65 km de Ploiesti, Poiana Tapului este dependenta administrativ de statiunea Busteni, aflata la 3 km departare.

Climatul tonic-stimulant, aerul curat si ionizarea accentuata a atmosferei recomanda statiunea pentru odihna si recreere, cat si pentru tratarea nevrozelor, a surmenajului fizic si intelectual.

De-a lungul anilor, statiunea Poiana Tapului si-a pastrat identitatea, refuzand sa devina un amalgam de constructii oribile, care sa strice unicitatea peisajelor. Astfel, turistii care aleg sa isi petreaca vacanta in Poiana Tapului sunt impresionati de aerul curat, linistea si dealurile impadurite ale statiunii montane.


Cai de acces Poiana Tapului


Cum ajungi la Poiana Tapului

In Poiana Tapului se poate ajunge foarte usor: daca alegeti sa mergeti cu masina, cea mai indicata ruta este Bucuresti-Brasov; in cazul in care optati pentru tren, trebuie sa stiti ca doar personalul opreste in gara Poiana Tapului.Activitati turistice Poiana Tapului


Drumetii, trasee montane, sporturi de iarna

Pe langa peisajele memorabile, Poiana Tapului pune la dispozitia turistilor amatori de sporturi montane drumetii si excursii ce exploreaza frumusetea muntilor.

Cel mai important traseu este cel spre Cascada Urlatoare (1100 m altitudine), una din cele mai frumoase si impresionante cascade din multii Romaniei. Traseul nu este dificil, dureaza aproximativ o ora si urmareste pentru 2 km un drum forestier.

Poze din Poiana Tapului


Vezi toate pozele din Poiana Tapului
© 2004 - 2022 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site