Catedrala Ortodoxa Radauti

Catedrala Ortodoxa Radauti
Catedrala Ortodoxa Radauti vezi pe harta Catedrala Ortodoxa Radautivezi pe harta

Informatii despre Catedrala Ortodoxa Radauti

Localizare: Bucovina > Radauti Subcategorie: Catedrala

Catedrala Ortodoxa Radauti
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Catedrala Ortodoxa din Radauti este o biserica ortodoxa de dimensiuni mari din municipiul Radauti. Ea a fost construita in perioada 1927-1961 si are hramul "Pogorarea Sfantului Duh".

Biserica are o suprafata de 550 m², o lungime de 60 metri si o inaltime de 50 metri. Ea este construita in stil neobizantin cu elemente de arhitectura bisericeasca moldoveneasca. Catedrala Ortodoxa are trei nave, avand un culoar principal strajuit de colonade cilindrice ce se termina cu capiteluri corintice lucrate maiestrit. Intre naos si pronaos se afla doua arce dublouri mari.

Deasupra usii de la intrare se afla un balcon spatios. Biserica are 131 ferestre rotunde de marimi diferite prin care patrunde lumina in interior.
Acoperisul catedralei este alcatuit dintr-un turn central strajuit de o cruce de 6 metri inaltime si 4 metri latime (bratele), patru turnuri mai mici in jur si doua turnuri ale clopotnitei, de o parte si alta a intrarii principale in biserica.

Catapeteasma provine de la Biserica din Rapciuni, astazi scufundata in apele Hidrocentralei de la Bicaz, sculptura ei fiind realizata de Filip Bocic, iar pictura de Nicolae Popovici-Lespezi, ambii din Iasi.
Biserica are un policandru de 420 kg, realizat prin contributia preotilor din raion de catre mesterul argintar Gh. Damian din Targu Neamt si unul mai mic realizat in Atelierele Patriarhiei si donat de catre membrii Consiliului Parohial.

Biserica a fost pictata in fresca dupa proiectul prof. univ. Victor Bratulescu, lucrarile fiind executate intre anii 1959-1960 de catre pictorii Iosif Keber (1897-1989), Gheorghe Teodorescu-Romanati (1891-1980), Ion Taflan (n. 1912), S. Hermineanu si A. Keber. Vopsitoria artistica este opera lui Marin Nitescu si a ierodiaconului Lavrentie Movileanu. Lucrarea prezinta valoare prin compozitiile ample, coloritul cald, umanizarea figurilor si ornamentatia sobra.


Catedrala Ortodoxa Radauti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bucovina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua cazare Radauti , in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.

Coordonate GPS: 47.845192,25.919123
Vezi si alte obiective turistice din Radauti

Templul evreiesc din Radauti este un lacas de cult evreiesc din municipiul Radauti, localizat pe Str. 1 Mai nr. 2, in centrul orasului. El a fost construit in anul 1883, unele surse indicand eronat an
Catedrala Pogorarea Sfantului Duh din Radauti se afla in parcul central al orasului si a fost ridicata in anul 1927. Lucrarile de constructie au durat 34 de ani. Biserica cea mare se intinde pe o sup
Gradina Zoologica din Radauti este o gradina zoologica amplasata pe strada Stefan cel Mare si se intinde pe o suprafata de 10 ha, adapostind animale si pasari de pe toate continentele. Unul dintre pu
La Marginea veti putea vizita atelierele de olarit din localitate. Mesterii de acolo au pastrat traditia, iar din lut fac oale de gatit si alte obiecte artizanale. Puteti vedea cum din mainile lor ie
Muzeul Etnografic de la Radauti este un muzeu infiintat in 1920 in Radauti. El a fost fondat la initiativa unui grup de intelectuali, initial sub denumirea de "Muzeul de Antichitati si Etnografie


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2022 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site