Apasati pe imagini pentru vizualizare
Castrul roman Cumidava se gaseste la 4 km de orasul Rasnov, pe o terasa mijlocie a raului Barsa. Existenta lui a fost atestata in anul 1856, in urma unor cercetari facute de catre M. J. Ackner.
Ridicat din piatra, castrul se intinde pe o suprafata de 2 ha, fiind singurul de acest gen din Romania. Cercetarile arheologice si toponimul confirma ca pe acest teritoriu a existat candva o asezare dacica numita Cumidava, in interiorul castrului descoperindu-se o inscriptie din anii 222-235.
Castrul a fost pentru prima data cercetat sistematic in anul 1939, de catre Mihail Macrea, cand un grup de arheologi au descoperit o lespede dedicata imparatesei Iulia Mamaea. Pe lespede se poate citi "Cumidava".
Castrul Roman Cumidava din Rasnov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Bran Moeciu, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Castrul Roman Cumidava din Rasnov
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Rasnov
Coordonate GPS: 45.6186943,25.4416294
Este numit si "Turnul cu muchie in ax". A fost ridicat in secolul al XVI-lea pe panta prapastioasa a laturii de est a Cetatii de sus, pe trei nivele.
In exterior, a fost construit cu inchidere triun
"Turnul Gotic" este o denumire conventionala pentru turnul situat in coltul de nord-est al curtinei Cetatii de Sus. Turnul gotic se pare ca este cel mai vechi turn din cetate, fiind si cel mai bine po
Muzeul Cetatii Rasnov valorifica piese din trecutul acestor locuri si prezinta pe scurt franturi din istoria locala si din viata personalitatilor ce au trait sau au influentat viata locuitorilor, cat
Pestera Rasnoavei este localizata in muntii Postavarul, din localitatea Rasnov, judetul Brasov. Pestera beneficiaza de 2 intrari si are o lungime de 380 metri.
Pestera se bucura de un decor impresion
Tehnica de constructie a Turnului Bathory din Rasnov, armarea colturilor si a deschiderilor mai mari, indica posibiliatatea datarii acestuia in prima jumatate a sec. XV, in perioada regelui Sigismund
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.