Rasnov, Informatii despre Rasnov

Rasnov


Localitate din judetul Brasov (zona turistica Bran Moeciu)Rasnov este unul dintre cele mai frumoase orasele din Transilvania, faima sa fiind asigurata de Cetatea Rasnov.
Orasul Rasnov se bucura de un peisaj superb, fiind inconjurat de paduri si munti: Muntii Bucegi (la Sud), cu Varful Omu, al doilea din tara ca inaltime (2507m), Muntii Piatra Craiului (la Sud-Vest).

In partea superioara a Tarii Barsei, la circa 15 km departare sud-vestica de orasul Brasov, pe vechiul drum comercial care lega – prin trecatoarea Bran – batrana cetate a Brasovului de capitala de odinioara a Tarii Romanesti, Campulung Muscel, se afla orasul Rasnov, mentionat deseori in documentele medievale ca orasel-targ.

Fiind o cetate taraneasca, ridicata in evul mediu de locuitorii Rasnovului cu scopul de a se adaposti si apara in vremurile invaziilor vrajmase, trecutul ei este strans legat de intreaga dezvoltare istorica a populatiei respective.

Pe langa viata agricola, se dezvolta meseriile care se organizeaza in bresle pe ramuri de productie. La Rasnov breasla strungarilor in lemn si a tesatorilor au desfasurat o bogata activitate, produsele lor, alaturi de produsele breslelor brasovene, au avut un bogat debuseu pe pietele targurilor din Tara Romaneasca. In majoritatea privilegiilor comerciale acordate de domnii Tarii Romanesti brasovenilor la tratative iau parte si delegatii Rasnovului.

Importanta economica a Rasnovului va creste si mai mult dupa anul 1427, cand regele Sigismund de Luxemburg vizitand orasul si cetatea, i-a acordat dreptul de a tine targ.

Evenimente locale Rasnov


Festivalul Ecvestru si Zilele Rasnovului

Evenimentul este organizat de Primaria Rasnovului, in colaborare cu Consiliul Judetean Brasov. Sarbatoarea incepe cu defilarea prin centrul orasului a calusarilor, trasuri si carute rustice trase de cai.

La poalele Cetatii Rasnovului se pot urmari spectaculoasele cascadorii cu cai, demonstratii de dresaj clasic, sarituri peste obstacole, trasuri trase pana si cu sase cai. Spectacolul dureaza trei zile, timp in care Cetatea Rasnov devine locul unde se pot admira frumoase rase de cai si spectacole de cantece si dansuri populare.

Festivalul Off Road

Programul cuprinde o parada auto moto, si pe timp de trei zile trei categorii de concurs: „off road, enduro, superspeciala”.

Evenimentul este organizat de Primaria Rasnov si Club Auto Crono din Sfantu Gheorghe. La competitie pot participa concurenti amatori sau posesori ai unei licente sportive, indiferent de federatia sportiva.

Concursul cuprinde proba Trial, care se va desfasura sambata, de la orele 11.00, pe Valea Cetatii, pe un traseu de padure foarte accidentat, iar duminica va avea loc proba superspecializata, care se va desfasura incepand cu orele 10.00 pe Valea Carbunarii, fiind un traseu de camp. La aceasta competitie sunt admise automobile de serie, automobile cu imbunatatiri tehnice, buggy, ATV/Quad si motociclete.

Serbarile Zapezii

Festivalul este intalnirea generatiilor de sportivi si suporteri la competitiile de schi alpin, biatlon, schi fond, sarituri, concerte in aer liber, dar si concursul patrulelor de veterani.

Acest concurs consta in formarea unor patrule alcatuite din cinci persoane cu varste cuprinse intre 30 si 82 de ani, fiecare patrula avand cate un reprezentant din categorii de varsta diferite, care vor trebui sa parcurga doua tururi de cate doi kilometri, fiecare pe schiuri de biatlon, la final urmand a fi premiate doar echipajele care au trecut linia de sosire cu toti membrii.

Curtea Comediantilor

Curtea Comediantilor este un proiect cultural care ofera ocazia descoperirii creatiei si a modului de viata al trupelor de artisti ambulanti.

Curtea Comediantilor este un atelier de creatie artistica, descoperire, cultura, un spatiu atemporal in care cautam sa ne gasim radacinile culturale europene.

Acest eveniment incearca sa readuca in mileniul trei viata si spectacolul trupelor ambulante ale evului mediu, renascentist si baroc, dar si traditiile acelor vremuri ramase in constiinta populara.
Cai de acces Rasnov


Cum ajungi la Rasnov

Situata in apropiere de Predeal, Rasnov este o destinatie obligatorie pentru turistii care ajung in zona. Chiar daca drumul pana la Rasnov nu este lung, fara un pic de atentie, va puteti rataci usor. Asa ca ubn GPS ar fi perfect pentru a putea ajunge la destinatie fara incidente.

In lipsa unui GPS, indicatoarele va pot fi de ajutor. Inainte de intrarea in Predeal, faceti dreapta si tineti drumul drept. In scurt timp, veti ajunge la Cetatea Rasnov, unde veti fi impresionati de frumusetea peisajului.
© 2004 - 2023 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site