Cabana Pinalpin 2** Rau de Mori

Cabana Pinalpin 2** din Rau de Mori

Capacitate totala: 8 locuri in 4 camere
Adresa : Rau de Mori - sat Clopotiva - Zona Nisipoasa, jud. Hunedoara
0722.983.663 / 0754.921.539 1044
8.8 /10
Cabana Pinalpin 2**
Nota bazata pe 5 Comentarii

Descriere Cabana Pinalpin 2**

In Transilvania, la 28 km de Hateg, pe Valea Raului Mare, inconjurat de paduri si munti va asteapta cabana noastra.

Confortabila, cu dotare completa, cabana ofera posibilitate de cazare pentru 8 ( 2) persoane.
La etaj se afla patru camere cu pat dublu, baia (chiuveta WC).

Parter spatios cu semineu, masa de sufragerie, TV, radio.

Bucataria echipata modern, cu frigider, apa calda si rece, aragaz pentru gatit. Baie dotata cu cabina de dus.

Cabana noastra avand constructie termoizolata, poate fi folosita atat vara cat si iarna.

Obiective turistice:

- MANASTIREA PRISLOP, la 13 km nord-vest de Ha?eg, intemeiat? de c?lugarul Nicodim, in 1404, cu sprijinul domnitorului Mircea cel B?tran. A fost construita in plan triconc si este singura de acest fel din Transilvania. Al doilea ctitor al manastirii a fost Domnita Zamfira.

Se spune ca Domnita Zamfira era foarte bolnava cand a venit la Prislop si s-a vindecat band apa din izvorul cu puteri tamaduitoare din curtea manastirii. Mormantul ei se afla in pronaosul bisericii. Avutul cel mai de pret al manastirii este icoana Maicii Domnului facatoare de minuni, daruita tot de domnita Zamfira in 1580.

- MANASTIREA CETATEA COLT, situata in comuna Rau de Mori

CETATEA COLT, se pare ca scriitorul Jules Verne a scris despre aceasta cetate, construita de fam.Candea in sec.XV in apropierea com. Rau de Mori, situata pe varful unui deal.

SARMIZEGETUSA, ruinele Ulpiei Traiana Sarmizegetusa se afla la 17 km de Hateg pe DN68. Din anul 108 si pana in 271 cea mai importanta metropola de pe teritoriul Daciei Romane.

- CASTELUL DE LA SANTAMARIA ORLEA, acest castel feudal a fost construit in sec.XVI pe malul Raului Mare - cel mai bine pastrat monument din zona, azi han turistic.

- BISERICA DIN DENSUS, construita in sec.XII pe un sit din sec.IV. - foarte bine pastrat cu fresca interioara acest ciudat edificiu al Tarii Hategului a fost obiectul multor controverse iscate intre diferiti oameni de stiinta, dornici de a-i stabili originea.

Unii au considerat ca la inceput biserica a fost mausoleul generalului roman Longinus Maximus, ucis de daci; altii vorbeau de un fost templu roman al zeului Marte; Nicolae Iorga plaseaza construirea monumentului in secolul al XVI-lea, iar istoricul de arta Vataseanu, in ultimul sfert al secolului al XIII-lea.

- BISERICA Santamarie Orlea, biserica reformata, odinioara ortodoxa, ridicata in piatra de cnezii din familia Candea la sfarsitul sec. XIII in stil romantic, alcatuita dintr-o nava dreptunghiulara tavanita, cu turn decrosat pe fatada de vest, tribuna de lemn pe stalpi de zid la vest si un altar dreptunghiular boltit in cruce pe nervuri.

- PARCUL NATIONAL RETEZAT, Declarat Parc National in 1935 Rezevatia Retezat cu peste 80 lacuri glaciare este unul din cele mai importante destinatii turistice.

- REZERVATIA DE ZIMBRI, la 3 km de oras pe DN66, cea mai renumita rezervatie de crestere a zimbrilor.
Ultima actualizare : 06.03.2017
Infopensiuni Parteneri
Infopensiuni.ro vă oferă pensiuni şi vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervări online.
© 2004 - 2020 SC InfoTurism Media SRL.
Toate drepturile rezervate.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site