Piatra Corbului si Piatra Despicata

Piatra Corbului si Piatra Despicata
Piatra Corbului si Piatra Despicata vezi pe harta Piatra Corbului si Piatra Despicatavezi pe harta

Informatii despre Piatra Corbului si Piatra Despicata

Localizare: Apuseni > Rosia Montana Subcategorie: Stanca

Piatra Corbului si Piatra Despicata
Piatra Corbului si Piatra Despicata
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Rezervatia geologica Piatra Corbului este situata in sudul comunei Rosia Montana, la aproximativ o ora de mers, pe versantul sudic al Dealului Carnic.
Pe o suprafata de 5 ha, la altitudinea de 1.100 m, rezervatia prezinta formatiuni cu iviri masive de andezite ce au luat forma unei cetati in ruine asemanatoare unui cap de corb.

Inca din anul 1969, peisajul superb de la Piatra Corbului este ocrotit prin lege, datorita frumusetii stancilor de aici. Stancile sunt supuse unui proces intens de modelare si dezagregare, crestele lor fiind presarate cu ace, turnuri ascutite si surplombe imense ce indica locurile de unde pe parcursul timpului s-au desprins blocuri imense de roca.

Excavatiile in stanca indica locurile vechilor galerii romane, astazi distruse, insa de o valoare arheologica deosebita.

Un alt punct de atractie in Rosia Romana este si Piatra Despicata, o formatiune geologica protejata, situata intre Dealul Carnic si Dealul Cetatii. Aceasta este formata dintr-o stanca imensa, separata de sol si formata dintr-un tip de roca nemaintalnit prin acele locuri.

Legenda spune ca Piatra Despicata a fost scapata acolo de un urias ce o purta pe brate peste Muntii Apuseni cu mii de ani in urma.

Accesul la cele doua obiective turistice se face prin centrul comunei Rosia Montana, pe un drum industrial.


Piatra Corbului si Piatra Despicata este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Apuseni, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Pentru a vizita Piatra Corbului si Piatra Despicata poti accesa una dintre ofertele de cazare Rosia Montana , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 46.3052177,23.1300697




Vezi si alte obiective turistice din Rosia Montana

Lacul Cartus este un lac de acumulare aflat in bazinul raului V. Abrudului,in Muntii Metaliferi, aproape de Vf. Vulcan (1263m alt). Este situat la cateva minute de mers de Lacul dintre Brazi. Are d
Muzeul Mineritului de la Rosia Montana a fost infiintat intre 1970 - 1979. Desi Rosia Montana a devenit cunoscuta pentru multi dintre noi doar odata cu controversatul protest de aici si a festivalului
Lacul dintre Brazi (sau Lacul Brazilor) este un lac de acumulare aflat in muntii Metaliferi, aproape de Vf. Vulcan (1263m alt), in bazinul raului Rosia. Este situat in aval de Lacul Anghel (la 100 m d
Oricine viziteaza Rosia Montana ar trebui sa ajunga pe Dealul Cetatii. Acesta este cea mai importana marturie istorica a existentei romanilor pe aceste meleaguri. Astazi pot fi observate galeriile si
Lacul Gaurari este un lac de acumulare aflat in Muntii Metaliferi, in apropierea Varfului Vulcan (1263m alt). Este situat la o distanta de 2 km aval de Lacul Cornii, pe Valea Cornii,in bazinul hidrog


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site