Casa De Vacanta Șura Sasului Saliste

Casa De Vacanta ȘUra Sasului Coordonate GPS:   45.8410817584, 23.9001975999
Localitatea: Saliste
Distanta fata de gara: 3.71 km
Distanta fata de centrul orasului: 5.23 km

Casa De Vacanta Șura Sasului din Saliste

Telefon Casa De Vacanta Șura Sasului : 4074 *** *** Arata numarul de telefon

(Persoana contact: Florin Popeanga)
Capacitate totala: 10 locuri in 4 camere
Adresa : Saliste, Amnas, Strada de Sus nr 400 (76)
4074.503.929 8314

Descriere Casa De Vacanta ȘUra Sasului

Descoperă adevărata experiență săsească la Șura Sasului
In ultimii doi ani am inceput un frumos proiect in satul Amnaș din Sibiu: renovarea și punerea in circuitul turistic a unei șure săsești.
Inițial construită la inceputul secolului 20, șura deservea proprietatea unui sas instărit. După 100 de ani, a rămas doar șura, casa fiind demolată in perioada comunistă.

Despre Șura Sasului
După doi ani de renovări, am reușit să păstrăm și să consolidăm structura de rezistență inițială și să creăm o frumoasă casă de vacanță cu 4 dormitoare cu băi proprii și un living generos pentru lungile seri petrecute in jurul mesei.

La Șura Sasului vei descoperi că fiecare cameră spune o poveste și e unică in felul ei. Am incercat să recreăm atmosfera dintr-o casă săsească și am folosit decorațiuni din gospodăria țărănească, iar fiecare baie este personalizată cu obiecte vechi din perioada respectivă. Vei descoperi cu plăcere godinul vremurilor și chiuveta de piatră și vei fi transpus in acea perioadă.

Livingul a fost special creat pentru tine și prietenii tăi. Serile vor fi foarte lungi in jurul mesei de stejar reconditionat care parcă vă invită la o călătorie in timp.

Te invităm să te relaxezi și să te bucuri de aerul curat al zonei in curtea generoasă sau pe terasa din spate.

Despre renovare
Toată renovarea a fost realizată după standarde moderne cu materiale ecologice. Am reușit să evităm izolarea termică cu polistiren datorită zidurilor groase de 50 de cm, iar interiorul este pavat cu cărămidă și lemn.

Pentru a diminua efectele poluării, incălzirea de la Șura Sasului se realizează cu peleți și folosim o stație de epurare proprie.

In plus, te vei bucura de apa naturală extrasă dintr-un foraj executat la 100m adancime.

Despre Amnaș
Vei ajunge foarte ușor la Amnaș. Se află la jumătate de oră cu mașina de orașul Sibiu și e printre puținele sate care are două ieșiri la autostradă.
Satul a fost depopulat după Revoluție, cand majoritatea sașilor au revenit in Germania și a fost apoi repopulat cu ardeleni din Mărginimea Sibiului.

Cateva cuvinte despre istoria acestui tăram minunat te vor introduce in bogata și fascinanta istorie a locului unde ai ales să te bucuri de natură și istorie. Amnaș a fost centrul politic al Țării Amlașului, un teritoriu cu rang de ducat situat in depresiunea Săliște. Prima atestare documentară a Țării Amlașului este din 1309. Actualul sat Amnaș se numea in trecut Amlaș sau in dialectul săsesc Hamlesch, Hamle?, in timp ce in germană pronunția este Omlesch, iar in maghiară Oml├ís).Ultima actualizare : 01.02.2020
Infopensiuni Parteneri
Infopensiuni.ro vă oferă pensiuni şi vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervări online.
© 2004 - 2021 SC InfoTurism Media SRL.
Toate drepturile rezervate.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site