Sangeorz Bai, Informatii despre Sangeorz Bai

Sangeorz Bai

Sangeorz Bai


Localitate din judetul Bistrita Nasaud (zona turistica Transilvania)Singeorz-Bai este un oras situat in partea de nord a Romaniei, in judetul Bistrita-Nasaud, fiind amplasat in partea de sud a Muntilor Rodnei la 50 km de Municipiul Bistrita.

Statutul de statiune balneara a fost castigat la inceputurile secolului XVII-lea, Sangeorz-Bai fiind o statiune balneara cu caracter permanent.
Statiunea Singeorz-Bai dispune de numeroase izvoare de ape minerale bicarbonatate, clorate, sodice, calcice, magneziene, care sunt carbonate, hipertonice si izotonice, namol mineral, mofete.

Proprietatile apelor minerale de la Sangeorz-Bai
Apele minerale de la Sangeorz-Bai sunt recomandate in tratamentul afectiunilor tubului digestiv ( gastrita hipoacida cronica si hiperacida, gastrita cronica, ulcer duodenal, sechele dupa operatii de ulcer efectuate pe stomac, colita cronica, constipatie cronica), al bolilor hepato-biliare (dischinezie biliara, colicistita calcaroasa sau necalcaroasa, stari postoperatorii ale ficatului, hepatita cronica, pancreatita cronica), al bolilor metabolice si nutritionale (diabet melitus, hiperuricemie, hiperlipemie, obezitate, guta cu manifestari la nivelul articulatiilor).

In cura externa, apele minerale de la Sangeorz -Bai au un efect terapeutic asupra bolilor reumatismale degenerative si diartritice.


© 2004 - 2020 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site