Apasati pe imagini pentru vizualizare
Castelul Turnu Rosu a fost mentionat pentru prima data intr-un document regal, in anul 1453, avand un rol important in istoria romanilor.
A fost construit de Maria Tereza la intrarea in Defileul Oltului, mai exact in localitatea Boita (judetul Sibiu), la ruinele granitei austro-ungare.
Arheologii au conchis ca aici a existat o puternica cetate dacica, ocupata mai tirziu de romanii care au invadat Dacia. In aceasta zona s-a descoperit un ciocan de piatra slefuita, datat din neolitic.
Desi in prezent nu este deschis publicului, turnul este cea mai importanta atractie turistica din zona. Legenda spune ca Turnul Rosu isi datoreaza culoarea rosie, sangelui varsat de armatele turcesti, in timp ce incercau sa il cucereasca.
Fortificatia principala este formata din turnul – locuinta, de plan rectangular, cu latura de 14 m, structurat pe patru niveluri, cu ferestre inguste de tragere pentru armele de foc. Al doilea turn, de forma hexagonala, are laturile de 7 m.
De la turn pleaca, pe sub pamant, niste tunele ce duc spre varful muntelui, unele trecand pe sub albia Oltului, ajungand pe versantul stang al apei. Pe acolo fugeau femeile si copiii ce se ascundeau de navalitori.
La poalele castelului Turnu Rosu salasluieste un cimitir, undeva langa el fiind ingropat echipajul unui avion doborat in al Doilea Razboi Mondial, dovada ca acolo si-au gasit odihna vesnica soldati din toate vremurile.
Intre anii 1917 - 2003, in castelul Turnu Rosu a fiintat un camin de copii orfani. Aici si-au gasit adapost pruncii ai caror parinti au murit aparindu-si tara.
In 2003 orfelinatul s-a inchis, in turn deschizandu-se un spital de boli nervoase.
Trecutul glorios a transformat Turnul Rosu intr-un valoros monument istoric, devenind o atractie inedita pentru multi turisti, desi nu a fost organizat ca muzeu, inca.
Castelul Turnu Rosu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Castelul Turnu Rosu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sibiu
Coordonate GPS: 45.6354866,24.2585716
Situat pe strada Cetatii din Sibiu, Turnul Olarilor a fost construit din piatra, in secolul al XV-lea, urmand sa fie consolidat doar un secol mai tarziu, in grija breslei olarilor.
Partea superioara,
Construit pe strada Bastionului din Sibiu, Bastionul Soldisch mai este cunoscut si sub numele de "Bastionul Mercenarilor".
A fost ridicat intre anii 1622-1627, ca fortificatie de aparare pen
Aici este centrul istoric al Sibiului, prima data mentionat in 1411 ca piata de cereale. Exista din anul 1366 odata cu finalizarea celei de-a 3-a centuri de fortificatii a orasului. Incepand din sec.
In 1929 s-a deschis in padurea Dumbrava prima Gradina Zoologica din Romania de catre Intreprinderea de electricitate la initiativa inginerului Szekely caruia i-a venit ideea dupa ce a gasit niste vulp
Casa Albastra sau Casa Moringer este fosta proprietate a baronului von Moringer. Este situata in Piata Mare din Sibiu, pe latura de vest, langa Palatul Brukenthal. In prezent, imobilul adaposteste sec
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.