Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Civilizatiei Populare Astra este localizat in Padurea Dumbrava Sibiului, la 4 km distanta de Sibiu. Este, negresit, unul dintre cele mai mari si mai impresionante muzee in aer liber din Europa.
A luat fiinta in anul 1963, sub denumirea de Muzeul Tehnicii Populare, capatand denumirea actuala doar dupa anul 1990.
Suntem invitati la o plimbare pe o suprafata de 96 ha de poieni, pajisti si lacuri, ce ne ofera o uimitoare imagine a vietii satului romanesc cu gospodarii taranesti, mori de vant, biserici, stane, ateliere mestesugaresti, carciumi si hanuri aduse din toate provinciile Romaniei.
Muzeul este organizat in cinci sectoare, relevand o perspectiva generoasa asupra spatiului romanesc. Sunt ilustrate domenii precum agricultura, cresterea animalelor, pescuitul, apicultura, vanatul.
Plimbarile cu lotcile pe lac sau cu trasurile si saniile trase de cai pe aleile muzeului va pot implini vacanta, imbogatindu-va cultural, dar si relaxandu-va intr-un spatiu turistic de mare valoare.
Puteti face un popas la “Carciuma din Batrani”, hanul traditional din cadrul muzeului unde veti fi incantati de oferta culinara traditionala sau puteti sa va cazati in spatiile din incinta (53 de locuri).
Muzeul din Dumbrava Sibiului cunoaste cea mai generoasa si mai ospitaliera oferta turistica sibiana in momentul de fata, constituind o experienta culturala desavarsita.
Pentru detalii legate de program si tarif consultati siteul oficial al Muzeului Astra
Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sibiu
Coordonate GPS: 45.7552071,24.1153088
In Evul Mediu, Biserica Franciscana de astazi a fost numita si "Manastirea Clariselor", apartinand unui ordin sever de calugarite, fiind construita in mai multe etape, intre anii 1425 – 177
Podul Minciunilor sau Podul Mincinosilor din Sibiu, este primul pod de fonta din Romania si al doilea de acest tip din Europa, datand de la 17 decembrie 1860.
Podul face legatura intre Piata Mica si
Turnul Sfatului este unul dintre cele mai cunoscute monumente ale orasului Sibiu.
Are acest nume deoarece apara poarta de intrare in cea de a doua incinta, situata in imediata apropiere a cladirii ce
Prea putin cunoscut, Muzeul Locomotivelor cu Abur din Sibiu isi are sediul pe strada Dorobantilor nr.22, unde expune o colectie impresionanta de "monstri de metal" ce dateaza din anii 1885
Biserica a fost ridicata intre anii 1881-1883, intr-un complex de cladiri de pe strada Mitropoliei nr. 30 din localitatea Sibiu. Initial facea parte dintr-un orfelinat al comunitatii evanghelice.
Con
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.