Apasati pe imagini pentru vizualizare
Turnul Gros a fost construit in anul 1540 din piatra si caramida, in forma de U, iesind cu circa 25 m in afara zidului exterior.
Inaltat intre strada Cetatii si Corneliu Coposu din localitatea Sibiu, turnul a reprezentat o veritabila masina de razboi defensiv, la nivelul inferior prezentand mai multe cazemate cu guri de tragere.
In anul 1778, aici a fost infiintat primul teatru al orasului de catre tipograful Martin Hochmeister. La început erau doar spectacole oferite de copii, dar în 1787 Sibiul se mandrea cu un adevarat teatru, inaintea oraselor Praga, Graz sau Budapesta. Acesta a functionat timp de 171 de ani, activitatea fiind incetata de un incendiu, in anul 1949.
La 11 iunie 1787, magistratul orasului, Stefan Leopold Hirling, ii cedeaza Turnul Gros lui Martin Hochmeister si urmasilor sai, pentru construirea unei "case de comedii".
Constructia a fost inaltata intr-un an, astfel incat in luna iunie 1788 se deschide primul teatru din tara si unul din cele mai frumoase din Europe.
Din 1990 a inceput reconstructia salii Thalia dupa planurile initiale, sub conducerea arhitectului Szabolcs Guttmann. Lucrarile au durat 14 ani, iar in 2004 a fost inaugurata. De atunci, Sala Thalia adaposteste noul sediu al Filarmonicii de Stat Sibiu.
Turnul Gros (Sala Thalia) din Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Turnul Gros (Sala Thalia) din Sibiu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sibiu
Coordonate GPS: 45.7945099,24.1537609
Proiectul de infiintare a Muzeului de Etnografie si Arta Populara Saseasca Emil Sigerus a debutat la 1 iulie 1997.
Institutia poarta numele unui scriitor sas din Transilvania, Emil Sigerus (1854 –
Pentru Sibiu, oras cu o existenta de peste opt secole si punct de convergenta a numeroase influente economice si spirituale, manifetarile muzicale au constituit permanent o parte integranta a vietii c
In Evul Mediu, Biserica Franciscana de astazi a fost numita si "Manastirea Clariselor", apartinand unui ordin sever de calugarite, fiind construita in mai multe etape, intre anii 1425 – 177
Turnul Dulgherilor este o cladire construita in secolul al XV-lea, pe strada Cetatii, avand rol de aparare.
A fost restaurat in 1967 si 2007. Un zid de legatura intre acest turn si Turnul Olarilor es
Cetatea Sibiului a fost timp de secole un punct important pe harta continentului european. Cetatea numara 39 de turnuri, 4 bastioane, 2 rondele si 5 porti care constituiau fortificatia vechiului burg,
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.