Sinaia, Informatii despre Sinaia

Sinaia


Localitate din judetul Prahova (zona turistica Valea Prahovei)Supranumita si Perla Carpatilor, Sinaia este una dintre cele mai populare statiuni din Romania.

Situata intr-o zona muntoasa, pe valea raului Prahova, la poalele muntilor Varful cu Dor, Furnica si Piatra Arsa, Sinaia a fost resendinta de vara a regelui Carol I, care isi petrecea vacantele la Castelul Peles.

Pentru ca Regelui Carol I ii placea sa isi petreaca verile in Sinaia, in scurt timp statiunea s-a transformat intr-una de lux, devenind destinatia preferata a boierilor de la inceputul secolului XIX.

Hotelurile cu dotari superioare, vilele elegante cu mobilier impozant, cazinourile, gradina zoologica, baile de hidroterapie, trasurile aduse de la Paris, centrele cu cai de calarie, manej si scoala de calarie, restaurantele, berariile si cofetariile au contribuit la renumele statiunii Sinaia.

Datorita pozitionarii sale, la adapost de vanturi, clima statiunii Sinaia este blanda, cu veri racoroase si ierni nu foarte geroase.

Cai de acces Sinaia


Cum ajungi la Sinaia

Accesul in Sinaia se face prin intermediul trenului sau al masinii personale. In Sinaia exista o singura gara, iar trenurile sosesc din directiile Bucuresti, Ploiesti sau Brasov. Principala magistrala rutiera ce traverseaza statiunea este DN1 (E 60) care face jonctiune cu DN 71 ce vine dinspre Targoviste, prin localitatile Pucioasa, Fieni, Moroieni.Partii de schi Sinaia


Partia Carp

Schiorilor cu experienta le va placea partia Carp. Pornind de la Cota 2000, aceasta ajunge pana la Cota 1.400. Transportul pe cablu este asigurat de vechea telecabina, inca in functiune, dar si de un telescaun modern, inaugurat in luna februarie 2006.

Varianta mai usoara este cea care coboara pe Drumul de Vara. In Valea Dorului cele trei piste, deservite de un telescaun, au ca punct final o cabana ce atrage ca un magnet. In zilele cu cer senin, turistii lasa deoparte schiurile si se intind la soare, in cautarea unui bronz sanatos de munte.
Activitati turistice Sinaia


Drumetii, trasee montane, sporturi de iarna

Principalele atractii din Sinaia sunt traseele montane, excursiile prin munti, alpinismul sau sporturile de iarna. Cele mai interesante trasee sunt spre Valea Ialomitei la Cabana Pestera, spre Piatra Arsa (1 950 m) - 9 Km si Babele (2 206 m), Sinaia – Varful Piscul Cainelui (1658 m). O data ajunsi la cel mai inalt punct al statiunii puteti admira Valea Prahovei in toata splendoarea ei.
© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site