Slanic Prahova, Informatii despre Slanic Prahova

Slanic Prahova

Slanic Prahova


Localitate din judetul Prahova (zona turistica Valea Teleajenului)



Statiunea balneoclimaterica Slanic Prahova este situata la 400 m altitudine. Este inconjurata de dealuri cu paduri de stejar si livezi de pomi fructiferi. Slanicul este in primul rand cunoscut ca loc al unor importante exploatari de sare mina de aici fiind una din cele mai mari din Europa.

In statiune se gasesc numeroase izvoare de ape cloruro-sodice. Unele dintre ele au format in gropile vechilor saline lacuri (Baia Baciului, Baia Verde, Baia Rosie), folosite pentru tratament balnear, dar si ca stranduri.

Statiunea beneficiaza de un climat de dealuri si coline, cu veri placute, temperatura medie a lunii iulie: 19oC si ierni relativ blande in ianuarie media temperaturii este de -3,5oC. In localitate se poate vizita Muntele Sarii si Salina Unirea unde sunt sculptate in sare busturile lui Burebista, Traian, Decebal, Eminescu si statuia lui Mihai Viteazul.





Factori de cura si indicatii terapeutice Slanic Prahova


Afectiuni tratate

Izvoarele cu apa minerala ce contin compusi ai calciului, clorului, sodiului, sulfului (utilizate inca din 1885, cand statiunea a inceput sa se dezvolte) si lacurile (Baia Baciului, Baia Rosie, Baia Porcilor, Lacul Verde) cu concentratie mare de sare, sunt folosite la tratarea unor boli reumatismale degenerative si diartritice (spondiloze cervicale, dorsale si lombare, artroza, poliartroza, tendinita, tendimiozita, periartrita scapulohumerala), celor aflati in stari post-traumatismale (dupa entorse, luxatii si fracturi ale membrelor, tratate prin metode chirurgicale si vindecate, dupa artroze), celor acuzand boli ale sistemului nervos periferic (pareze usoare, sechele vechi ale poliomelitei, urmari dupa polinevroze) boli ginecologice (insuficienta ovariana, cervicita cronica, metrosalpingita cronica), boli respiratorii (bronsita cronica si traheobronsita, astmul alergic), boli dermatologice (psoriasis, ichthyosis incipient, dermatita keratotica), si desigur boli vasculare (varice incipientes, erythremelalgia).

Facilitati pentru bai cu ape minerale calde in cazi, bai reci in lac, aplicari de namol cald, pentru tratamente ginecologice si pentru electroterapie.
Vechea mina de sare (Unirea) a fost transformata in sanatoriu - la adancimea de 210 m - pentru tratamentul bolilor respiratorii in microclimatul de aer sarat. Statiunea dispune atat de complex balnear ca si de multe vile, pavilioane si case private pentru cazare. Turismul intensiv din zona este seterminat si de existenta, la Slanic a unui munte neacoperit de sare (rezervatie naturala) si de existenta pitorescului lac al Miresii (sau Grota Miresii, 425 m patrati, 20 m adancime) care s-a format in 1914, prin prabusirea unei mine de sare.




Trasee turistice Slanic Prahova


Drumetii, trasee si excursii montane

1. Slanic - varful Radila Mare - varful Ulita - varful Grohotis - varful Bobu Mare - varful Bobu Mic - Stana din Babes – Cheia

2. Slanic - Stefesti - Valea Varbilaului - Paraul Bradului - Saua Cordun - varful Trifoiu - Valea Crasnei - Schiulesti – Slanic

3. Slanic - varful Gorganul Mic- varful Mare Bechet - varful Poiana Lunga - Saua Cordun - Valea Crasnei - Schiulesti- Slanic

4. Slanic - Stefesti - Valea Varbilaului - varful Paltinet - Culmea Maciuca - Bertea - Stefesti - Slanic




Cai de acces Slanic Prahova


Cum ajungi in Slanic Prahova

Orasul Slanic este situat la circa 100 km. de Bucuresti si la doar 45 km. de Ploiesti.

Accesul in localitate este asigurat atat cu trenul, pe ruta feroviara Bucuresti – Ploiesti – Slanic, cat si cu automobilul pe DN1 si apoi fie pe Valea Teleajului peste dealul Bughea, fie pe Valea Varbilaului si Slaniclului din Plopeni.

Poze din Slanic Prahova











Vezi toate pozele din Slanic Prahova
© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site