Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Sfantul Dumitru din Suceava este o biserica ortodoxa construita intre anii 1534-1535. Ansamblul bisericii Sf. Dumitru din Suceava a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din judetul Suceava din anul 2004, fiind format din 3 obiective: Biserica Sf. Dumitru – datand din 1534-1535, Ruinele bisericii vechi – datand din secolele XIV-XV, Turnul clopotnita – datand din 1560. Aceasta are hramul Sfantul Dumitru, sarbatorit in fiecare an, in ziua de 26 octombrie.
Biserica Sf. Dumitru a fost ctitorita de domnitorul Petru Rares intre anii 1534-1535, in plan triconc, asemanator cu al Bisericii “Sf. Gheorghe” din Harlau.
In anul 1809 a avut loc un incendiu care a afectat Biserica “Sf. Dumitru” si turnul-clopotnita, biserica fiind restaurata in anul 1822, iar turnul in 1845.
Turnul bisericii a indeplinit de-a lungul timpului functii administrative complexe, acesta dominand prin inaltimea sa intreaga panorama a orasului atat in Evul Mediu, cat si in epoca moderna. Construit pe o baza patrata, el a fost intrebuintat de pompierii suceveni intre anii 1867-1910 ca turn de observatie a incendiilor.Turnul a fost avariat in anul 1809 de un incendiu, fiind renovat abia in 1845. Alte lucrari de restaurare si consolidare, in urma carora acoperisul turnului a revenit la forma originala, au fost efectuate intre anii 1948-1949.
Biserica Sfantul Dumitru Suceava este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Bucovina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Sfantul Dumitru Suceava
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Suceava
Coordonate GPS: 47.646475,26.26139
Situl arheologic La pod la Rediu este situat in localitatea Bosanci, in apropierea municipiului Suceava. Descoperirile cele mai importante s-au facut de o parte si de alta a podului ce leaga localitat
Casa memoriala Simion Florea Marian este situata in centrul municipiului Suceava si a fost cumparata de marele etnograf si folclorist cu banii proveniti din premiul acordat, in anul 1883, de Academia
Oul incondeiat din Suceava este un obiectiv turistic mai neobisnuit al orasului, insa adevarat simbol al traditiei incondeierii oualor in zona Moldovei, veche din strabuni.
Uriasul ou este situat in
Palatul Administrativ din Suceava este asezat intr-o cladire construita intre anii 1903-1904, in stil baroc. Se afla in centrul orasului Suceava, pe str. Stefan cel Mare nr. 36 si obisnuia sa serveasc
Cascada Tihu este o cascada inalta de aproximativ 8 metri, situata in Parcul National Calimani, la 500 de m de la afluenta cu paraul Tihu in amonte de paraul Umed.
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.