Sulina, Informatii despre Sulina

Sulina


Localitate din judetul Tulcea (zona turistica Delta Dunarii)Sulina este un oraş şi un port liber in judeţul Tulcea, Dobrogea, la extremitatea estică a Romaniei, in Delta Dunării, in punctul de vărsare al braţului Sulina in Marea Neagră.

Are o populaţie de 4.593 locuitori. Sulina nu este legată direct de reţeaua de drumuri din Romania şi poate fi atinsă numai pe calea apei, fie pe Dunăre, fie pe Marea Neagră.

Sulina este oraşul din Romania situat la cea mai mică altitudine medie, de numai 4 m deasupra nivelului marii.

Aici se găseşte un cimitir maritim, unic in ţară şi chiar in Europa.

Un alt obiectiv turistic este Farul din Sulina, care datează din 1802. Sulina mai are şi caţiva kilometri de plajă la Marea Neagră, insă aceasta nu atrage un număr mare de turişti.

Mai nou acestă plajă este folosită pentru pentru nudism, in locurile ei izolate. Plaja, in mare parte nu este amenajată, ceea ce si oferă un aspect virgin. Este o alternativă la staţiunea Vama veche.

Activitati turistice Sulina


Delta Dunarii

Farmecul Sulinei este dat de pustietatea orasului, de casele vechi, din lemn, vopsite in culori aprinse, de localnici in varsta, dornici sa stea de vorba cu turistii, dar si de plajele sale deosebite.

Plaja din Sulina se remarca prin nisipul foarte fin, poate cel mai bun de pe tot litoralul Marii Negre, dar si prin aspectul salbatic, fiind singura plaja virgina din Europa.

Tocmai acest aspect a atras in zona multi investitori care vor sa amenajeze plaja din Sulina pentru a aduce cat mai multi turisti. Prin noul proiect, autoritatile vor sa construiasca cabine de dus, un punct sanitar, un punct salvamar, alei pietonale si carosabile, spatii pentru închiriat echipamente de plaja.

Din nefericire, la fel a inceput si distrugerea statiunii Vama Veche.
Cai de acces Sulina


Cum ajungi la Sulina

Pentru a ajunge la Sulina, trebuie sa treceti intai prin Tulcea. Din portul orasului puteti opta pentru unul din vasele care strabate canalul. Aici puteti alege intre nava rapida, care va duce in Sulina in mai putin de 2 ore sau nava clasica al carei transport dureaza 4 ore. Pretul unei calatorii ajunge pana la 40 lei (dus-intors).
© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site