Suncuius, Informatii despre Suncuius

Suncuius

Suncuius


Localitate din judetul Bihor (zona turistica Crisana)Localitatea Suncuius se afla in partea de Sud Est a judetului Bihor, pe cursul mijlociu al riului Crisul Repede, pe o distanta de 7.2 km. Comuna este alcatuita din 4 sate: Balnaca, Balnaca Grosi, Suncuius si Zecehotare si alte 7 catune.

Este situata la aprox. 60 km fata de Oradea si aprox. 100 km fata de Cluj.

Zona turistica Şuncuiuş se află la circa 1 km de la localitatea Şuncuiuş, centrul comunei cu aceeaşi nume, în defileul Crişului Repede, în munţii Pădurea Craiului.

Pentru accesul auto, trebuie sa urmariti drumul european E60, pana in dreptul localitatii Topa de Cris. De aici se foloseste drumul Dc173 pana in localitatea Vadu Crisului (aprox. 1 Km) iar de aici pe drumul judetean DJ108I pana in localitatea Şuncuiuş (aprox. 6 km), langa gara CFR.

Pentru accesul feroviar, se poate folosi orice tren personal care circula pe ruta Oradea-Cluj. Statie pentru trenurile rapide sau accelerate exista in localitatea Bratca aflata la aprox. 10 km de Şuncuiuş.

Relief:
Altitudinea variaza intre 300-850m, zona de deal si munte. Ea dispune de forme variate de relief cum sant dealurile: Carmazan (850m), Runc (822m), Recea (750m), forme carstice: doline, ponoare, izbucuri, vai carstice si peste 70 de pesteri care confera acestei zone varietate, deversitate si unicitate. Cursurile de apa ce strabate teritoriul comunei: Crisul Repede, Valca Izbandis, Valea Fagetului, Valea Misidului, Valea Grosilor.


© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site