Staţiunea Oglinzi

Staţiunea Oglinzi vezi pe harta Staţiunea Oglinzivezi pe harta

Informatii despre Staţiunea Oglinzi

Localizare: Moldova > Targu Neamt Subcategorie: Statiune

Staţiunea Oglinzi
Staţiunea Oglinzi Staţiunea Oglinzi
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statiunea Oglinzi, din judetul Neamt, are o istorie veche de peste un secol, este cunoscuta mai ales gratie bailor sale cu ape minerale si apartine administrativ de orasul Targu Neamt, fiind la doar trei kilometri nord de oras.

Statiunea se afla la o altitudine de aproape 500 de metri, intr-o depresiune inclinata de langa Culmea Plesului, care poarta numele de Poiana Dascalitei.

La Oglinzi turistii vin pentru odihna, plimbare sau tratament, fiind fascinati de locul acesta unde se ingemaneaza versantii impaduriti.

Daca pleci din statiune prin padure, ajungi in doar o ora de mers lejer la Cetatea Neamtului.
Apele minerale de la Oglinzi sunt cunoscute si folosite de foarte multa vreme. Inca de la mijlocul secolului XIX, s-au facut analize chimice, prin care s-au constatat proprietatile lor terapeutice.

Statiunea balneara Baile Oglinzi a devenit cunoscuta si s-a dezvoltat neasteptat in perioada de inceput de secol XX. Existau aici mai multe hoteluri, dintre care astazi mai este in picioare doar o singura cladirea, care dateaza dinainte de 1900.

Din pacate, prosperitatea a disparut de la Oglinzi odata cu Al Doilea Razboi Mondial, care a adus linia frontului in inima statiunii. Aproape totul a fost distrus si autoritatile comuniste au lasat mult timp statiunea intr-o stare jalnica.

Chiar daca si in epoca ceausista i s-a acordat ceva importanta, statiunea Oglinzi a fost modernizata de abia in 1998. Acum la Oglinzi exista o importanta baza de tratament cu bai galvanice, impachetari cu parafina, ultrasunete, gimnastica medicala, masaj si alte variante de tratament balneoclimateric.

Apele minerale de la Oglinzi au fost testate din nou in ultimii ani si s-a confirmat ca pot fi folosite in cura externa. Localnicii si unii turisti spun ca apele ar avea efecte miraculoase pentru cei care sufera de reumatism, inflamatii de durata, probleme ale pielii sau sistemului nervos sau pentru cei care au ramas cu sechele in urma unui accident sa zicem.

In ultima perioada, administratia statiunii s-a ocupat sa desfunde niste fantani si galerii subterane care capteaza mai multe izvoare, totul pentru ca sa poata depozita mai multa apa minerala necesara in sezonul cald, cand vin turistii la tratament. S-au realizat masuratori si s-a stabilit ca, in momentul de fata, in statiune pot fi tratati o mie de pacienti simultan.

Daca nu veniti la Oglinzi pentru tratament, aflati ca exista si locuri pentru distractie pentru tineri sanatosi: cateva cluburi, o sala de jocuri mecanice, terenuri de tenis si un cinematograf.
In plus, se pot face excursii in imprejurimi, catre Casa Memoriala “Ion Creanga”, Colectia de masti populare N. Popa, Baza Ecvestra de la Dumbrava, Rezervatia de Zimbri “Dragos-Voda” si manastirile Agapia si Neamt.


Staţiunea Oglinzi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Staţiunea Oglinzi ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Targu Neamt

Coordonate GPS: 47.203136,26.363647




Vezi si alte obiective turistice din Targu Neamt

Casa memoriala Veronica Micle a fost infiintata in casa in care a locuit poeta, de pe str. Stefan cel Mare nr. 28 din Targu Neamt. Muzeul a fost declarat monument istoric in anul 2004, datorita vechim
Manastirea Secu este situata la o distanta de 22 de km de orasul Targu Neamt, soseaua ce leaga orasul Targu Neamt de comuna Pipirig fiind principala cale de acces spre acest vechi lacas ce se inscrie
Biserica de lemn din Topolita (apartinanad comunei Grumazesti, judetul Neamt) a fost declarata monument istoric. Aceasta are hramul „Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul ”. A fost construi
Rezervatia de zimbri \"Dragos Voda\" a fost infiintata in anul 1968 si se afla în nordul judeţului Neamt, pe raza comunei Vanatori Neamt, in apropierea drumului naţional D.N. 15 si a Manastirii Nea
Manastirea Neamt este atestata documentar din 1407, insa radacinile activitatii monahale se Intind pana in veacul al XII-lea. Manastirea Neamt a fost ctitorita de Petru I Muşat (1375-1391). Acesta a


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site