Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statiunea Targu Ocna se afla pe cursul mijlociu al Trotusului, judetul Bacau, la altitudinea de 263 metri, intr-un golf depresionar, oferind un mediu propice tratamentului balnear si balneoclimateric.
Targu Ocna este cunoscuta pentru factorii naturali balneoterapeutici precum, climatul sedativ, izvoarele de ape minerale si mediul de salina, apele minerale sulfuroase, clorurate, sodice, slab bicarbonatate si hipotone. Acestea sunt folosite atat in cura interna, cat si in cura externa, in tratamentul afectiunilor tubului digestiv si ale aparatului locomotor, ale celor hepato-biliare, ginecologice cronice.
Un punct de mare interes turistic il constituie Salina Targu Ocna, situata la aproximativ 2 km de oras, in masivul de sare Valcele-Slatinele. In interiorul salinei, pe langa tratamentul cu aerosoli naturali salini, turistii au optiunea diferitelor activitati de agrement, aici existand terenuri de sport (baschet, handbal, mini-fotbal, tenis de camp, tenis de masa), biliard si spatii de joaca pentru copii (dotate cu leagane, tobogane). Poate fi vizitata biserica \"Sfanta Varvara\", amenajata intr-una din galeriile salinei, Muzeul Sarii si diferite expozitii de pictura sau sculptura in sare, lacul cu apa sarata si cascada. Exista si un punct de vanzare suveniruri si produse alimentare.
La Targu Ocna mai pot fi vizitate: Manastirea Magura Ocnei, situl arheologic Utidava, Monumentul Eroilor de pe dealul Magura, macheta primei sonde de petrol cu foraj mecanic, Rezervatia naturala Magura-Targu Ocna.
Statiunea Targu Ocna este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statiunea Targu Ocna
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Targu Ocna
Coordonate GPS: 46.281716,26.619773
In anul 1664, marele logofat Nicolae Buhus a ridicat pe malul stang al Trotusului o frumoasa biserica de plan triconic, cu turla pe naos si cu turnul-clopotnita pe pridvorul vestic.
Biserica este un
Rezervatia naturala Magura -Targu Ocna se afla pe malul drept al raului Trotus si malul stang al Slanicului, judetul Bacau si este o rezervatie mixta, de protectie floristica, faunistica si peisagisti
Parcul dendrologic Haghiac se afla pe valea Doftanei, in apropiere de Targu Ocna, judetul Bacau si este o rezervatie forestiera intinsa pe o suprafata de 24 hectare.
Forma neregulata a dispunerii par
Manastirea Magura Ocnei se afla in orasul Targu Ocna, din judetul Bacau, fiind o manastire de maici ce poarta hramul "Inaltarea Domnului". Lacasul de cult a avut o istorie tumultoasa, putin cunoscuta
Biserica de lemn Cuvioasa Parascheva din Targu Ocna este cea mai veche biserica de lemn si a fost numita ulterior Biserica Domneasca.
Biserica a fost construita din barne, pe malul drept al Valcicai
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.