Apasati pe imagini pentru vizualizare
Palatul Episcopiei romano-catolica a fost donat in 1782 de catre imparateasa Maria Terezia Episcopiei Cenad.
In 1950 episcopia a fost evacuata, iar cladirea expropriata. In anii cincizeci a fost retrocedata, dar fara dreptul de a mai fi sediu de episcopie. La etaj au fost amenajate apartamente de locuit, iar la parter au functionat diferite magazine.
Doar dupa anul 1989 Episcopia a putut incepe recuperarea de fapt a cladirii.
In 1990 edificiul a fost renovat, iar birourile Episcopiei s-au mutat inapoi, in vechile spatii. Intr-o aripa a parterului a fost amenajat Muzeul Episcopiei Timisului.
Palatul Dauerbach cunoscut și sub numele de Palace (de la restaurantul cu același nume găzduit la parter) este o clădire istorică din centrul Timișoarei, în Piața Victoriei, construită în 1913 în stil Art Nouveau pentru Georg Dauerbach, după planurile arhitectului László Székely.[1] Se află pe partea denumită "Corso".
[modificare]
Palatul episcopiei romano-catolica Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Palatul episcopiei romano-catolica Timisoara
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Timisoara
Coordonate GPS: 45.75632,21.22981
Strandul termal din Sanmihaiu German reprezinta o importanta zona de agrement, dar si un loc pentru relaxare si recuperare a organismului. Acesta a fost inaugurat in anul 1990.
Zona de agrement disp
Biserica Millenium reprezinta cea mai mare biserica catolica din orasul Timisoara. A fost construita intre anii 1896-1901, pentru a comemora un mileniu de la asezarea poporului maghiar pe aceste melea
Fabrica de tigarete din Timisoara reprezinta cea mai veche fabrica din tara, fiind a doua mare fabrica din perioada Imperiului austro-ungar, dupa Fiume.
A luat nastere in anul 1846, inca inainte de i
Biserica Piaristilor a fost construita intre 1908-1909 in stil neo-maghiar, combinat cu elemente bizantine, arhitect fiind Laszlo Szekely . A fost biserica Gimnaziului Piarist, complex ridicat de Ordi
Primele poduri metalice din Timisoara au fost montate intre anii 1870 - 1871, cand a fost construit si podul de fier care face legatura dintre actualele strazi Ady Endre si Andrei Muresanu, unul dintr
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.