Transfagarasan

Transfagarasan vezi pe harta Transfagarasanvezi pe harta

Informatii despre Transfagarasan

Localizare: Transfagarasan > Transfagarasan Subcategorie: Traseu

Transfagarasan
Transfagarasan Transfagarasan Transfagarasan Transfagarasan Transfagarasan Transfagarasan Transfagarasan
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Transfagarasanul este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Romania.

Situat pe DN7C, traverseaza cel mai inalt lant muntos din tara noastra, Muntii Fagaras, si leaga Transilvania de Muntenia.

Drumul porneste de langa Pitesti, din comuna Bascov, ducand la Curtea de Arges. Trecand de Curtea de Arges, la Arefu, incepe portiunea inaugurata la 20 septembrie 1974, care ajunge pana la Cartisoara Sibiu si care urca pana la 2.042 m, fiind soseaua situata la cea mai mare altitudine.

Drumul in trepte foloseste serpentine, fiind o provocare pentru orice autovehicul; din cauza serpentinelor si drumului in rampa viteza de rulare este de 40 km/h.

Acest drum are mai multe tunele si viaducte decat oricare alt drum din Romania. In apropiere de cel mai inalt punct al ascensiunii, la Balea Lac drumul trece prin cel mai lung tunel din Romania (aproape 900 m), cu o latime de 6 metri si o inaltime de 4,40 metri, construit la kilometru 116, in anul 1972.

In partea nordica a drumului, dupa tunel Transfagarasanul trece prin rezervatia naturala Golul Alpin si Lacul Balea, pe la lacul glaciar Balea urmat de o coborare abrupta in serpentine. Trece in apropierea cascadei Balea, care este o cascada in trepte de aproximativ 68 metri, cea mai mare de acest fel in Romania, si se afla la altitudinea de aproximativ 1230 metri.

Drumul este inchis de la sfarsitul lunii octombrie pana in luna iunie din cauza zapezii care face ca accesul sa fie impracticabil.

Soseaua serpuita din apropierea Lacului Balea este denumita si "drumul dintre nori" si ajunge la o altitudine de 2042 metri.


Transfagarasan este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transfagarasan, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua cazare Transfagarasan , in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.

Coordonate GPS: 45.586071,24.6310406




Vezi si alte obiective turistice din Transfagarasan

Lacul Capra este un lac glaciar din versantul de sud al masivului Fagaras, situat la o altitudine de 2.230 m. De aici izvoraste paraul Capra, unul dintre izvoarele Argesului. Daca te afli la cabana Ba
Cascada Capra, denumita si Cascada Iezerului, se afla pe versantul sudic al Muntilor Fagaras, la altitudinea de 1.690 de metri, pe teritoriul judetului Arges. Este situata intre cabana Capra si Lacu
Lacul Buda este situat in Muntii Fagarasului, in caldarea glaciara de pe traseul de creasta intre Varfurile Arpasul Mic si Arpasul Mare. De aici izvoraste raul Buda, unul dintre bratele Argesului. Lac
Lacul Caprita este un lac de origine glaciara aflat in sudul Muntilor Fagaras, la 2228 m altitudine, in Caldarea Capra. Este situat in cadrul bazinului hidrografic Arges, la obarsia raului Capra. Se
Lacul Bindea este un lac de origine glaciara situat in sudul Muntilor Fagaras, aproape de Varful Fundul Bindei (2450 m altitudine). Apartine bazinului hidrografic Raul Doamnei, aflandu-se la obarsia


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

Pensiuni din zona



© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site