Centrul orasului Arad este dominat de impresionanta artera de circulatie cunoscuta de toti aradenii sub numele de Bulevard. Una dintre cele mai reprezentative cladiri este cea a Teatrului de Stat. Datorita amplasarii, cladirea constituie un cap de perspectiva pe Bulevardul Revolutiei, dominand intreaga artera aradeana.
Edificiul a fost realizat in stil neoclasic, cu trei nivele, cu intrarea principala in axul bulevardului si marcata de o coloana ce sustine un fronton.
In anul 1959, teatrul a fost refacut in intregime, ca urmare a unui devastator incendiu. Cu aceasta ocazie, i s-a redat forma originala. Frontonul de pe fatada principala a fost decorat cu un basorelief executat de sculptorii aradeni Ion Tolan, Valeriu Brudascu si Emil Vitroel.
In 1967, in interiorul teatrului, a fost amenajata o mica sala de spectacole, cunoscuta de toti aradenii, sub numele de sala "Studio".
Teatrul de Stat Ioan Slavici din Arad este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Arad
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 46.171985,21.317196
In 1835, in Piata Pompierilor din Arad, autoritatile decid construirea unui edificiu deosebit de important pentru viata localitatii, edificiu care in memoria aradenilor este cunoscut sub numele de &qu
Muzeul de Arta si Etnografie Eugen Popa a fost deschis in anul 1893 ca expozitie de relicve al revolutiei pasoptiste, etalata in holul de la etajul II al Teatrului de Stat.
Ulterior, muzeul a fost m
Palatul Cultural este unul din edificiile cele mai reprezentative, pentru vizitatorul orasului Arad. Aceasta impresionanta cladire a fost ridicata intre anii 1911-1913. De atunci si pana astazi, vizit
Actuala cetate a Aradului este unul din cele mai importante monumente istorice existente, in momentul de fata, in zona de vest a tarii.
Ridicata in a doua jumatate a secolului al XVII -lea, cetatea a
Complexul Muzeal Arad se afla in incinta Palatului Cultural, localizat in Piata George Enescu nr. 1 si a fost deschis in anul 1983.
Complexul detine peste 125.000 de piese, impartite in sectiile: arh
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.