Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Etnografie si Arta Populara Baia Mare este situat pe str. Dealul Florilor nr. 1 din judetul Maramures si a fost inaugurat in anul 1965.
Institutia functioneaza in actuala cladire din anul 1971 si cuprinde exponate ce reflecta: ocupatiile traditionale, mestesugurile si instalatiile tehnice, obiecte ce apartin artei populare: ceramica, mobilier, obiecte de uz casnic, elemente de arhitectura populara, port si textile de interior, din cele patru zone etnografice ale judetului (Chioar, Codru, Lapus, Maramures).
Prima sala prezinta ocupatiile de baza, agricultura si cresterea animalelor, precum si o parte a ocupatiilor secundare, albinaritul, culesul din natura, vânatoarea si pescuitul.
In a doua sala sunt prezentate instalatiile tehnice si trei dintre cele mai importante mestesuguri: fieraritul, dulgheritul si tamplaria.
Sala a treia este dedicata în prima parte unuia dintre cele mai vechi si mai dezvoltate mestesuguri din nordul României si anume olaritul.
Sala a patra expune portul popular si textile de interior, facându-se o distinctie clara între cele patru zone etnografice. Portul popular este expus atât în întregime cât si ca piese izolate.
Muzeul dispune si de o sectie in aer liber, infiintata in 1975, ce se intinde pe o suprafata de 12 ha si prezinta 50 de monumente de arhitectura populara: case, anexe gospodaresti, instalatii si o biserica.
Muzeul de Etnografie si Arta Populara Baia Mare este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Etnografie si Arta Populara Baia Mare
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Baia Mare
Coordonate GPS: 47.6549377,23.5708981
Nu departe de Baia Mare, in Muntii Gutai, se afla Rezervatia Creasta Cocosului.
Punctul de maxima atractie al rezervatiei este Creasta Cocosului, dupa cum ne putem da seama si din denumire, o colina a
Situat in Piata Pacii, Turnul Stefan reprezinta o anexa a Catedralei "Sfantul Stefan", ctitorita de lancu de Hunedoara in secolul al XV-lea. Turnul Stefan s-a impus in timp ca simbol al trai
Situl arheologic Bozanta Mica-Grind este localizat la 12 km de Baia Mare, la confluenta Somesului cu Lapusul.
A fost descoperit in anul 1992 de catre dr. Ioan Stanciu, care alaturi de alti arheologi
Asezat langa Piata Izvoarele din Baia Mare, Turnul Macelarilor, cunoscut si sub denumirea de Bastionul Macelarilor, este unul dintre cele sapte turnuri care consolidau centura zidului inconjurator al
Taul lui Dumitru reprezinta o rezervatie naturala de tip botanic, situata in judetul Maramures, pe teritoriul administrativ al orasului Baia Mare.
Zona protejata are o suprafata de 3 ha si se afla in
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.