Apasati pe imagini pentru vizualizare
Castelul Mitropolitan din Blaj a fost inaltat in anul 1535, de catre Georgiu Bagdi. Timp de mai multi ani a reprezentat resedinta ultimului principe al Transilvaniei Mihail Apafi al II-lea, in timp gazduind mai multe institutii: Episcopia greco-catolica, Mitropolia si Muzeul de Istorie.
Constructia a fost realizata in jurul unui turn-locuinta numit Cetatea Rosie, arhitectura sa fiind detaliata intr-o gravura facuta pe lemn ce dateaza din anul 1760. Fatadele actuale ale constructiei au fost realizate in stil clasicist tarziu cu porticuri si frontoane, pastrandu-si forma originala. Alte elemente care si-au pastrat forma initiala sunt cele trei incaperi care alcatuiesc beciul.
Fosta poarta de acces si latura de sud-vest a castelului au fost folosite la construirea Manastirii Buna Vestire, precum si a incaperilor adiacente edificiului.
Castelul Mitropolitan Blaj este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Castelul Mitropolitan Blaj
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Blaj
Coordonate GPS: 46.1750946,23.9204845
Taul fara Nume este un lac format prin alunecare, situat in Podisul Tarnavelor. Apartine bazinului hidrografic al raului Tarnava Mica.
Acces: Blaj - Biia, judetul Alba
Iubitorilor de vin, avem vacanta perfecta pentru voi: Valea Tarnavelor din judetul Alba. Aceasta zona este renumita pentru vinurile-i parfumate ce cuceresc turistii dornici sa viziteze o podgorie de r
Bisericuta Grecilor situata in imediata apropiere a podului ce traverseaza Tarnava Mare, localitatea Blaj, poarta hramul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril".
A fost construita de localnicii de conf
Teiul lui Eminescu de la Blaj, declarat monument al naturii, este situat la marginea nordica a orasului,in apropierea soselei ce duce spre Tarnaveni.
Se spune ca in primavara anului 1866 marele poet a
Biserica de lemn din Tau este inscrisa pe noua lista a monumentelor istorice. Aceasta se afla in localitatea cu acelasi nume din comuna Rosia de Secas, judetul Alba.
Lacasul de cult dateaza din secol
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.