Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Arta din Brasov functioneaza intr-o cladire conceputa in stil neobaroc ce dateaza din anul 1902, situata pe Bulevardul Eroilor nr. 21, langa Hotel Capitol.
Proiectata de M. Wagner, constructia incadreaza in cele 6 sali de la etajul cladirii, o galerie nationala de pictura si sculptura precum si o expozitie de arta decorativa.
Este structurata in doua expozitii permanente: Galeria Nationala, ce cuprinde arta romaneasca moderna si contemporana si Expozitia de Arta Decorativa, ce reuneste piese de valoare, reprezentand spatiul oriental, european si romanesc.
Printre exponatele prezente aici se numara lucrari de pictura pe sticla si lemn, portrete de epoca, opera din secolul XIX, realizate de mari pictori romani (Theodor Aman, Sava Hentia, Constantin Lecca, Nicolae Grigorescu etc.) si elemente de arta decorativa autohtona si straina.
In prezent, pe langa expozitiile permanente, Muzeul de Arta adaposteste si expozitii temporare, precum si evenimente culturale.
Muzeul de Arta din Brasov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Arta din Brasov
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Brasov
Coordonate GPS: 45.6449127,25.5935593
Constructia dateaza din prima faza de ridicare a zidurilor cetatii (sfarsitul sec. XIV, inceputul sec. XV). Zidaria turnului are o inaltime de peste 11 metri.
Accesul se facea pe o poarta situata la
Turnul Alb tine de fortificatiile exterioare ale Brasovului medieval fiind situat pe un varf de stanca al dealului Warthe.
Turnul Alb are un plan de semicerc inchis, avand partea rotunjita indreptata
Biserica Romano-Catolica de pe strada Muresenilor poarta hramul Sfintilor Arhangheli Mihail, Gabriel si Rafael. Edificiul de cult in stil baroc a fost construit cu suportul financiar direct al imparat
Casa de concerte Reduta a fost ridicata in anul 1893, intr-o cladire de pe strada Apollonia Hirscher, municipiul Brasov.
Cladirea a fost realizata dupa planurile inginerului sef al orasului, Christia
Construita initial ca turn de veghe, cladirea a fost transformata in Primarie pe masura ce orasul s-a dezvoltat. In 23 decembrie 1420 se incheie un acord intre Adunarea Districtului Tara Barsei si bre
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.