Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Arta Populara Doctor Nicolae Minovici este primul muzeu bucurestean de arta populara.
Nicolae Minovici a fost doctor in medicina, autor al lucrarii "Tatuajele in România". Pentru istoria medicinii romanesti moderne, membrii familiei Minovici poarta calitatea de intemeietori si ctitori. Legisti, chimisti, ingineri de calibru, Minovicii au lasat o mostenire culturala si sociala aparte. De numele Minovici se leaga infiintarea unor institutii importante precum Institutul Medico Legal, Spitalul de Urgenta, Facultatea de Farmacie, Facultatea de Chimie, Casa Centrala a Asigurarilor Sociale, Salvarea.
Nicolae Minovici si-a donat colectia in anul 1936 impreuna cu proprietatea aferenta, Comunei Bucurestilor. Vila urma sa fie pentru totdeauna un muzeu de arta nationala cu denumirea Muzeul de Arta Populara Prof.Dr. Nicolae Minovici. Vila era inconjurata de o splendida gradina in stil 1900 la care si-a adus contributia si sculptorul decorativ Wilhelm August von Becker.
Pana in anul 1937, aici aveau loc diferite reuniuni familiale sau colegiale, conferinte si sesiuni stiintifice precum si diferite consfatuiri profesionale.
In anul 1978 muzeul a fost inchis prin hotararea Comitetului de Cultura si Educatie al Municipiului Bucuresti, fara a se preciza pana la ce data. In anul 1982, muzeul a fost transferat spre administrare Muzeului National de Arta al R.S.R. si implicit Ministerului Culturii, in anul 1991 muzeul a ajuns la Muzeul Satului, pentru ca in anul 1997 sa devina proprietatea publica a Consiliului General al Municipiului Bucureşti si in administrarea Muzeului de Istorie si Arta al Municipiului Bucuresti, astazi Muzeul Municipiului Bucuresti.
Sursa
Muzeul de Arta Populara Doctor Nicolae Minovici este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Arta Populara Doctor Nicolae Minovici
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.4842339,26.074501
Biserica Icoanei din Bucuresti este clasata monument istoric si este amplasata in locul unei vechi biserici ridicate in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu.
Numele bisericii vine de la Icoana A
Dupa ce a functionat mai mult de un deceniu in primul sau sediu din strada Moliere nr. 2, Televiziunea Romana poseda incepand cu anul 1968 un alt centru amplasat pe Calea Dorobantilor, constand intr-u
Asociatia a fost infiintata in 2006, la initiativa catorva tineri creatori din zona artelor spectacolului, cu scopul de a dezvolta proiecte teatrale pe mai multe directii - de la crearea de spectacole
Adresa: AFI Palace Cotroceni - Cinema City - B-dul Vasile Milea nr. 4, et 1
Telefon: 021.407.00.00
Numar sali: 1
Capacitate: 384
Sunet: Dolby Digital
Ecran: IMAX, 3D
IMAX (Image Maximum) este o
Biserica Sfantul Spiridon Vechi a fost realizata in sec.XVII. Dupa unii istorici, ea a fost ctitorie a boierilor Floresti, servind ca paraclis pentru casele acestora, situate in apropiere.
Biserica a
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.