Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Furnica-Minovici a fost ridicat intre anii 1939-1942 de mesteri straini (austrieci, nemti, italieni) si este rodul a peste 400 de schite facute de fondator si de arhitectul angajat, Enzo Canella.
Arhitectura casei este in stilul Tudor (asa-zisul gothic tertiar sau perpendicular englezesc), de secol XV, un rol hotarator avandu-l prezenta numeroaselor ferestre, care rezolva problema muzeistica a luminii.
Casa a fost donata de catre Dumitru Furnica-Minovici Academiei Romane in anul 1945 (prima donatie), urmatoarele doua (1957, 1975) fiind facute impreuna cu sotia sa, Ligia Furnica-Minovici, doi ani mai tarziu inginerul fiind imitat de alti colectionari celebri (H. Zambaccian, Dr. Dona, Slatineanu), din 1946 casa Furnica-Minovici intrand in circuitul larg, turistic.
Muzeul de arta detine o colecţie ce cuprinde valoroase piese de arta europeana (secolele XV-XIX) - arme medievale si moderne, vitralii (austriece, germane, elvetiene), tapiserii flamande, mic mobilier de arta (renascentist toscan, Louis XIII, Louis XV, elisabethan, Chippendale), opere ale unor pictori italieni, flamanzi, germani, raritati bibliophile, etc.
Adresa muzeului: Str. Dr. Nicolae Minovici nr. 3.
Program: joi-duminica, orele 9-17.
Sursa
Muzeul de Arta Veche Apuseana, Bucuresti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Arta Veche Apuseana, Bucuresti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.4842339,26.074501
Muzeul Colectiilor de Arta se afla intr-o cladire istorica a Bucurestiului, Palatul Romanit, construit in jurul anului 1812.
In prezent sunt expuse urmatoarele colectii: Garabet Avachian, fratii Bea
Pe aleea principala din Parcul Tineretului a fost construita o mare fantana arteziana, realizata dupa planurile arhitectului Valentin Donose.
De forma circulara, cu o bordura larga, placata cu trave
”Fantana cu copii” este un monument amplasat intr-un mic scuar, aflat la intersectia strazilor Dionisie Lupu / Jules Michelet / Pitar Mos, din sectorul I al capitalei.
Este una dintre cele mai im
Manastirea Chiajna este un lacas de cult aflat la marginea Bucurestiului, la periferia cartierului Giulesti-Sarbi. Monumentul istoric este subiectul multor legende si mituri urbane, capatand notorieta
Monumentul Rascoalei din 1907, realizat in bronz de sculptorul Naum Corcescu, infatiseaza in prim plan un taran descult, cu mainile legate in lanturi la spate doborat la pamant de unul din gloantele c
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.