Apasati pe imagini pentru vizualizare
Dupa ce a functionat mai mult de un deceniu in primul sau sediu din strada Moliere nr. 2, Televiziunea Romana poseda incepand cu anul 1968 un alt centru amplasat pe Calea Dorobantilor, constand intr-un ansamblu de trei cladiri care se inscriau la acea vreme printre cele mai impunatoare realizari arhitectonice ale Bucurestiului.
Intregul comlex realizat dupa planurile arhitectilor T.Ricci, T.Iacoban si I.Caciula cuprinde un corp central al studiourilor, unul destinat atelierelor de productie si un al treilea unde se desfasoara activitatea redactiilor care asigura programele transmise.
Dintre acestea, cel mai important este corpul studiourilor, unde se afla studiourile pentru jurnale, inregistrari, concerte, cabinele comentatorilor, salile de repetie, cabinele de machiaj etc.
Cladirile sunt distribuite pe un teren cu spatii verzi, alei si statui cu motive alegorice tratate intr-o maniera moderna.
Televiziunea Romana este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Televiziunea Romana
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.463064,26.089831
Palatul Ghica este un edificiu impunator al municipiului Bucuresti, sectorul 2, situat în Parcul Plumbuita.
Ridicat de domnitorul Grigore Dimitrie Ghica în anul 1822, dupa planurile arhitectului X
Palatul Cercul Militar National (strada Strada Constantin Mile nr.1) reprezinta o capodopera arhitecturala a Bucurestiului, aflata pe latura nordica a Bulevardului Regina Elisabeta.
Lucrarile pentru c
Palatul Sutu construit in stil neogotic, cu elemente de stil romanic, a apartinut marelui postelnic Costache Grigore Sutu (descendent al familei Sutu), fiind unul dintre cele mai frecventate palate a
Muzeul Memorial Nottara a fost infiintat in anul 1956 in cladirea in care au trait marele actor C.I Nottara si fiul sau, compozitorul C.C.Nottara avand la baza donatiile facute de Ana C. Nottara.
La
Biserica Sfantul Anton – Curtea Veche din Bucuresti reprezinta un monument istoric zidit de Voievodul Mircea Ciobanul (1545-1553 si 1558-1559) probabil in a doua domnie, ca Biserica Domneasca.
Edifi
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.