Cetatea Poenari

Cetatea Poenari vezi pe harta Cetatea Poenarivezi pe harta

Informatii despre Cetatea Poenari

Localizare: Transfagarasan > Capatanenii Pamanteni Subcategorie: Cetate

Cetatea Poenari
Cetatea Poenari Cetatea Poenari Cetatea Poenari Cetatea Poenari Cetatea Poenari Cetatea Poenari Cetatea Poenari Cetatea Poenari Cetatea Poenari Cetatea Poenari Cetatea Poenari Cetatea Poenari Cetatea Poenari Cetatea Poenari Cetatea Poenari Cetatea Poenari Cetatea Poenari Cetatea Poenari Cetatea Poenari Cetatea Poenari Cetatea Poenari Cetatea Poenari
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Situata la 4 km de barajul Vidraru, pe drumul dintre Curtea de Arges si Balea Lac, la 860 metri altitudine pe un pinten muntos, Cetatea Poienari atrage prin pozitia sa, prin privelistea extraordinara ce o ofera turistilor, prin cele 1480 de trepte ce trebuie urcate pentru a o vizita si prin numeroasele legende tesute in jurul ei.

Cetatea Poenari a fost resedinta secundara a lui Vlad Tepes, fiind construita ca post de fortareata contra otomanilor.
Misterioasa cetate l-a inspirat pe Jules Verne in crearea capodoperei "Castelul din Carpati cu legende", povestite de o romanca despre misterioasa cetate a lui Vlad Tepes.

Construirea cetatii, de fapt reconstruirea ei, este legata tot de domnitorul Vlad Tepes, care vrand sa pedepseasca unii boieri tradatori, i-a adus aici obligandu-i sa munceasca la reconstructia cetatii.

Intre anii 1968 - 1970, in urma unor cercetari arheologice s-a determinat ca o parte din componentele cetatii au fost construite inaintea domniei lui Vlad Tepes, la sfarsitul secolului al XIII-lea, sau inceputul secolului al XIV-lea. Construirea Cetatii Poienari a facut parte dintr-un plan strategic de supraveghere si aparare a granitei nordice muntene, alaturi de alte cetati.

Incinta cetatii era protejata de un turn prismatic construit din piatra bruta si alte patru turnuri semicirculare ce aveau partea superioara zidita din caramida. Zidurile de aparare sunt groase de 2 - 3 metri. Intrarea in cetate se facea pe sub turnul din piatra, pe un pod mobil. Odata ridicat acest pod, cetatea devenea complet izolata. Cei din cetate puteau sa iasa printr-o galerie secreta intr-un loc de pe valea Argesului numit "La Pivniti".


Cetatea Poenari este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transfagarasan, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua cazare Capatanenii Pamanteni , in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.

Coordonate GPS: 45.355221,24.635539




Vezi si alte obiective turistice din Capatanenii Pamanteni



Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site





Warning: Unknown: Failed to write session data (memcache). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (tcp://session-pensiuni:11211) in Unknown on line 0