Apasati pe imagini pentru vizualizare
Palatului Rhedey a fost denumit astfel dupa numele familiei care l-a cumparat la inceputul secolului al XVIII-lea. Stilul caracteristic al cladirii este stilul eclectic.
Placa comemorativa aflata la etajul 1 al edificiului aminteste de faptul ca aici s-a infiintat prima institutie maghiara de teatru din Cluj, la data de 17 noiembrie 1792 (in sala de bal de la etaj au avut loc spectacolele Societatii Teatrala a Nobilimii Maghiare din Ardeal).
Edificiul a fost refacut in anul 1698, de Sara de Bulusd, sotia aristocratul Laszlo Szekely, care l-a cumparat in 1680. Blazonul Sarei, aflat in curtea interioara,pe partea stanga de la intrare, se pastreaza si astazi.
Cladirea a fost unificata cu alte trei case vecine in secolul al XVIII-lea. In aceeasi perioada proprietarul Janos Rhedey adauga cladirii inca un etaj.
Blazonul cu initialele RJ (Rhedey Janos) si semnul coroanei de nobil se pot observa pe frontispiciul cladirii.
Adresa: Piata Unirii, nr. 9
Palatul Rhedey Cluj Napoca este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Palatul Rhedey Cluj Napoca
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Cluj Napoca
Coordonate GPS: 46.7688,23.58923
Casa Wass Otilia este situata in Piata Unirii nr. 11 din Cluj Napoca si este cunoscuta si sub denumirea de "Casa cu cap de bour", de la blazonul nobiliar aflat pe fatada cladirii.
De-a lungul timpul
Cladirea vechii primarii din Cluj Napoca, realizata in stil neorenascentist in perioada 1843-1845, este in prezent declarata monument istoric.
Proiectul cladirii a fost executat de catre Anton Kager
Tel: 0264.597.164, 0264.597.166, 0728.933.801
E-mail: cluj@antrec.ro
Palatul New York, denumit si Hotel Continental, a fost construit in centrul Clujului la sfarsitul secolului al XIX-lea. Cladirea a fost ridicata dupa planurile arhitectului Pekey Lajos, pe locul vech
In Casa Matei din Cluj Napoca s-a nascut, la 23 februarie 1440, Matei Corvin, fiu al voievodului Transilvaniei Iancu de Hunedoara. Ulterior, Matei Corvin a devenit rege al Ungariei in perioada 1458-14
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.