Pensiunea Lume Noua 3*** Horezu

Pensiunea Lume Noua Coordonate GPS:   45.1495389, 23.9816333
Localitatea: Horezu
Distanta fata de gara: 6.02 km
Distanta fata de centrul orasului: 1.04 km

Pensiunea Lume Noua 3*** din Horezu

Capacitate totala: 14 locuri in 7 camere
Adresa : Horezu, Slatioara, Valcea
0758.049.890 4207
10 /10
Pensiunea Lume Noua 3***
Nota bazata pe 1 Comentarii

Descriere Pensiunea Lume Noua 3***

Situata in nordul Olteniei la poalele Muntilor Parang, intr-o zona pitoreasca cu acces direct spre Horezu si Tg.Jiu intr-un puternic areal cultural (Manastirea Hurezi, Ceramica, Pestera Muierilor, Statiunea Montana Ranca), LUME NOUA ofera o gama variata de servicii.

Slatioara se afla la 10 km de Horezu in judetul Valcea, fiind alcatuita din satele Rugetu, Coasta Cerbului, Gorunesti, Milostea, Mogesti. Slatioara este satul natal al scriitorului Dinu Sararu sub tutela caruia in fiecare an la sfarsitul lunii august se desfasoara festivalul ECO-ETNO-FOLC-FILM. Tot aici se afla Rapile de la Gorunesti *(pensiunea este langa) formate dintr-un pisc de nisip de 50m.

De asemenea o alta atractie turistica ar putea fi vechea biserica Vioresti din satul Gorunesti pictata in fresca, pe zidurile careia se afla pictat potecasul de la Gorunesti, acesta este reprezentat de un soldat calare din vremea lui Tudor Vladimirescu. Sediul acestor potecasi era la biserica Vioresti, ei avand rolul de a parcurge zi de zi poteca dinspre sediul lor si magazia cu alimente de la Rugetu.

Slatioara se afla in Subcarpatii Getici, fiind strabatuta de raul Cerna, izvorat din Muntii Capatanii. Altitudinea maxima se inregistreaza in Magura Slatioara (769 m). Recent s-au descoperit pe Valea Oarbei, de-a lungul raului Cerna, mii de scoici, melci marini si urme de pesti marini. Slatioara nu e un sat oarecare, ci un izvor de legende; in timpul expeditiei romane de la inceputul anilor 100 d.Hr. imparatul Traian a trecut cu armata sa si pe aici. Aflat intre mit si crestinatate, intre pestera zeului Zamolxes de la Polovragi si manastirea Bistrita, unde se afla moastele facatoare de minuni ale Sf. Grigore Decapolitul, Slatioara nu a fost nicicand lovita de dezastre naturale. Aici s-a nascut pictorita pe sticla Georgiana Gherghe si poeta Maria Terteci.
Ultima actualizare : 08.12.2014
Infopensiuni Parteneri
Infopensiuni.ro vă oferă pensiuni şi vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervări online.
© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL.
Toate drepturile rezervate.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site