Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa Memoriala Mihail Sadoveanu se afla pe dealul Copoului din Iasi si a devenit muzeu la data de 8 noiembrie 1980, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la nasterea scriitorului.
In acesta casa, Sadoveanu a petrecut perioada cea mai bogata a vietii, scriind cele mai de succes opere ale sale: Dumbrava minunata, Hanul Ancutei, Baltagul, Viata lui Stefan cel Mare, Fratii Jderi.
Vizitatorii pot vedea in acest muzeu vitrine si panouri, fotografii de familie, fotocopii din copilaria si din anii de scoala ai scriitorului, fotografia invatatorului sau de la Pascani, Domnul Busuioc (personajul Domnului Trandafir), tablouri cu portretele parintilor, masa de lucru, o biblioteca, un portret cu scriitorul (sezand in fotoliu).
Arhitectura casei este exceptionala, in curte aflandu-se bustul scriitorului si un monument ridicat in memoria Valeriei Sadoveanu (a doua sotie a scriitorului).
Sadoveanu a donat domeniul Institutului de Agronomie din Iasi in anul 1947.
In gradina muzeului sunt pastrate urna funerara in care sunt osemintele sotiei lui Sadoveanu.
Sursa
Casa Memoriala Mihail Sadoveanu din Iasi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa Memoriala Mihail Sadoveanu din Iasi
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Iasi
Coordonate GPS: 47.1965714,27.5543308
Manastirea Golia este situata la limita de nord-est a orasului Iasi, avand aspectul unei fortareate medievale, cu ziduri de aparare si turnuri de incinta, cu porti mari din metal si lemn. Hramul manas
Manastirea Galata este o exceptionala realizare arhitectonica, fiind o sinteza intre elemente traditionale moldovenesti si influente bizantino-muntene. Practic, ea are elemente arhitectonice care nu s
Lacul Ciric I este un lac de baraj artificial de lunca din Campia Moldovei, în partea de nord-est a municipiului Iasi. Are o suprafata de circa 10,7 hectare si este construit pe raul Ciric.
Pe lacul
Biserica de lemn din Ipatele (aflata la o distanta de aproximativ 41 km de municipiul Iasi) a fost inclusa pe Lista monumentelor istorice din judetul Iasi din anul 2004.
Biserica a fost construita in
Manastirea Galata din Iasi a fost ctitorita la sfarsitul secolului al XVI-lea (1582-1584) de catre domnitorul Petru Schiopul, fiind inclusa pe Lista monumentelor istorice din judetul Iasi din anul 200
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.