Rezervatia naturala Caldarile Zabalei

Rezervatia naturala Caldarile Zabalei
Rezervatia naturala Caldarile Zabalei vezi pe harta Rezervatia naturala Caldarile Zabaleivezi pe harta

Informatii despre Rezervatia naturala Caldarile Zabalei

Localizare: Moldova > Nereju Subcategorie: Rezervatie naturala

Rezervatia naturala Caldarile Zabalei
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Rezervatia naturala Caldarile Zabalei se afla in sectorul cursului superior al Zabalei, la confluenta cu Paraul Zarna, judetul Vrancea si este arie protejata de tip mixt conservand elemente de hidrogeomorfologice, forestiere, floristice, faunistice si de peisaj.

Zona conserva peisajul complex definit de Zabala, aspectele geomorfologice deosebite ale albiei Zabalei sculptate in pachete compacte de gresii si asociatiile floristice si faunistice de valoare stiintifica ale zonei.

Rezervatia este remarcabila datorita hidrogeomorfologiei deosebite a albiei Parului Zabala, cu renumitele marmite de evorsiune de fund suspendate, sculptate in pachete de gresii masive, cunoscute sub denumirea de Caldari, pentru padurile deosebite de aici si nu in ultimul rand pentru asociatiile floristice si faunistice intalnite in acest perimetru.


Rezervatia naturala Caldarile Zabalei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Pentru a vizita Rezervatia naturala Caldarile Zabalei poti accesa una dintre ofertele de cazare Nereju , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 45.772313,26.585426
Vezi si alte obiective turistice din Nereju

Botu Misinei (530 metri) - Culmea Misina - Zboina Frumoasa (1657 metri) - Culmea Frumoasele - Caldarile Zabalei (240 metri) Traseul strabate sectorul cel mai lung care separa vaile Naruja, la nord si
Monumentul eroilor din Nereju este situat in incinta bisericii din sat si reprezinta memoria eroilor nerejeni cazuti pe campul de onoare intre anii 1916-1919. Edificiul este format din patru trepte
Traseul Paraul Goru - varful Goru (1785m) - varful Lacauti (1777m) Traseul incepe la confluenta Zabala – Goru, in amonte de cabanele Giurgiu, in locul unde s-a reamenajat o cabana silvica. La inc


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site