Pensiunea Hanul Vestem 3*** Sibiu

Pensiunea Hanul Vestem Coordonate GPS:   45.7510521, 24.1122616
Localitatea: Sibiu
Distanta fata de gara: 6.65 km
Distanta fata de centrul orasului: 6.13 km

Pensiunea Hanul Vestem 3*** din Sibiu

Capacitate totala: 44 locuri in 20 camere
Adresa : Sibiu, Padurea Dumbrava in incinta CNM ASTRA Muzeul in aer liber, poarta 3.
0745.703.845 1157
9.5 /10
Pensiunea Hanul Vestem 3***
Nota bazata pe 2 Comentarii

Descriere Pensiunea Hanul Vestem 3***

Hanul din Vestem, completeaza in mod fericit tipologia edificiilor de acest gen de pe teritoriul tarii noastre, in muzeul in aer liber din padurea Dumbrava, Sibiu.

Construit integral din barne de lemn, pe un soclu de caramida, hanul are 20 incaperi, dispuse la subsol, parter si etaj cu destinatii diferite: la subsol erau o carmangerie cu abator, o afumatoare si o instalatie de preparare a produselor din carne la gratar, o popicarie si o brutarie (cu un cuptor avand o capacitate de coacere de 80 de paini simultan).

La parter erau situate bucataria, sala de mese si camerele de locuit ale hangiului si ale personalului care servea clientii, iar la etaj erau camerele oferite spre inchiriere drumetilor care poposeau la acest han, in realitate, precursorul complexelor economice si comerciale de astazi.

Atat parterul cat si etajul prezinta cate o prispa si stalpi impodobiti. Balconul, iesit in afara din linia prispei, are acoperisul sprijinit pe stalpi si legat de cel general al casei.

Una din scarile de acces la etaj, formata din trepte de stejar, este asezata in partea din fata a constructiei, in interiorul prispei, cealalta fiind in partea din spate a constructiei, in capatul holului.

Prin reconstructia acestui monument, incadrat in sectorul tematic - Edificii de utilitate public-sociala - (inaugurat dupa 1990), se asigura, pe de o parte, dezvoltarea muzeului conform proiectului sau tematic, iar pe de alta parte suplimentarea serviciilor oferite publicului.

Nu lipsit de importanta este faptul ca, pe langa posibilitatea de a gusta din bucatele traditionale romanesti, unitatea transferata va oferi si sansa de a inopta aici, ambele servicii intr-un decor ce aminteste de civilizatia romaneasca de acum 150 de ani.
Ultima actualizare : 02.05.2014
Infopensiuni Parteneri
Infopensiuni.ro vă oferă pensiuni şi vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervări online.
© 2004 - 2022 SC InfoTurism Media SRL.
Toate drepturile rezervate.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site