Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Agapia se afla la o altitudine de 480 m, la mica distanta de Tg. Neamt si la circa 7 km de DN 15 C. Manastirea cuprinde doua cladiri: Agapia veche, ridicata de Petru Schiopul in 1585 si Agapia Noua, zidita de fratele domnitoului Vasile Lupu, hatmanul Gavril in 1642 si refacuta de domnitorul Sutu dupa incendiul din 1821.
Biserica imbina caracteristici ale stilului bizantin.
Pana in anul 1803, manastirea a fost locuita de calugari. Dupa transformarea manastirii Agapia in manastire de maici, la jumatatea secolului al XIX-lea, are loc prima restaurare integrala a bisericii "Sfintii Voievozi".
Biserica prezinta o importanta artistica, ea fiind zugravita de marele pictor roman Nicolae Grigorescu, intre anii 1858-1860.
In incinta manastirii se afla un muzeu care contine o serie de picturi ale lui Grigorescu, precum si unele obiecte din secolele XVI-XVII.
Manastirea Agapia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Targu Neamt
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 47.16801,26.233363
Cetatea Neamtului este un monument istoric ridicat de catre Petru I (1374-1391).la sfarsitul secolului al XVI-lea. A fost atestata documentar pentru prima data in anul 1395.
Cetatea Neamtului este s
Parcul natural VAnatori Neamt a fost constituit in anul 1999. Acesta se afla in nordul judetului Neamt, la granita cu Suceava (in raza comunelor Cracaoani, Agapia, Vanatori-Neamt, a orasului Tg. Neamt
Manastirea Varatec este situata intr-o mica depresiune de la poalele muntilor, la o altitudine care nu depaseste 460 m, fiind adapostita de culmea Dealul Mare.
Biserica Manastirii Varatec, cu hramul
Depozitul de armasari Dumbrava cunoscut si sub denumirea de "Herghelia Mariei Sale" se afla la 10 km de Targu Neamt pe locul grajdurilor domnesti ale lui Stefan cel Mare, pastorite de comisul Manole J
Niculae Popa a fost un artist popular si unul dintre personajele de poveste ale Romaniei, ale carui creatii si colectii au ramas in satul Tarpesti, din comuna Petricani, Neamt, intr-un muzeu particula
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.