Apasati pe imagini pentru vizualizare
Monumentul Lupa Capitolina este situat in Piata Victoriei din centrul municipiului Timisoara si reprezinta un cadou facut Timisoarei de catre municipalitatea orasului Roma, ca simbol al latinitatii care uneste cele doua popoare.
Statuia a fost dezvelita la data de 23 aprilie 1926, intr-o atmosfera de sarbatoare la care au participat peste 10.000 de oameni, printre care si personalitati locale si internationale: Vasile Goldis, Samuil Sagovici (primarul din acea perioada), Grigore Trancu (ministrul cultelor) si delegati ai conducatorului statului italian, Benitor Mussolini.
Monumentul este amplasat pe un soclu de 4,96 m inaltime si ii infatiseaza pe celebrii Romulus si Remus impreuna cu lupoaica.
Monumentul Lupa Capitolina din Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Monumentul Lupa Capitolina din Timisoara
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Timisoara
Coordonate GPS: 45.7525253,21.2249432
In initial cladirea Liceului Carmen Sylva din Timisoara a fost sediul Scolii Maghiare Regale Superioare de Fete, intemeiate in anul 1884, cu doar 6 clase.
In 1916 numarul claselor se ridica la 8.
Trupa Teatrului Maghiar de Stat "Csiky Gergely" din Timisoara este o echipa tanara, entuziasta, recunoscuta pe plan profesional, care cauta constant noi modalitati de expresie artistica. Repertoriul t
Manastirea Franciscanilor este una dintre cele mai vechi cladiri din oras, fiind construita intre 1716-1736.
Calugarii franciscani au sosit in oras in secolul XVI si au construit un adevarat complex
Casa Emmer este situata in centrul orasului Timisoara, fiind construita in 1908 dupa planurile arhitectului Laszlo Szekely. Este lipita de Casa Bruck, creatie a aceluiasi arhitect.
Cladirea are patru
Sinagoga de rit mozaic din cartierul Cetate a fost construita intre 1863-1865 la initiativa rabinului Mauriciu Hirschfeld. A fost proiectata de arhitectul vienez Ignatz Schuhmann, in stil eclectic si
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.