Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Ordinului Calugaritelor de Notre Dame a fost construita in 1894, in stil neoromanic. Altarul principal a fost realizat de sculptorul tirolez Ferdinand Stufflesser.
Biserica a deservit si deserveste si azi in principal, Ordinul Calugaritelor de Notre Dame, Sfintele Liturghii fiind celebrate in limba germana si in fiecare duminica si in limba bulgara.
In 1948 ordinul, care avea peste 400 de calugarite a fost desfiintat, iar proprietatile lor au fost confiscate. Majoritatea calugaritelor au plecat în strainatate.
In acele imobile functioneaza Colegiul Banatean, Liceul Sarbesc si Casa Studentilor. Dupa cei 50 de ani de comunism, in 1992 Ordinul de Notre-Dame din Timisoara a fost reinfiintat.
Biserica Ordinului Calugaritelor de Notre Dame Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Ordinului Calugaritelor de Notre Dame Timisoara
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Timisoara
Coordonate GPS: 45.74382,21.21253
Liceul Piarist din Timisoara a fost inaugurat in anul 1909, intr-o cladire de pe actualul Bulevard Regele Ferdinand, intre Piata Regina Maria si strada Piatra Craiului. Cladirea face parte dintr-un an
Palatul Culturii a fost construit intre anii 1871 si 1875, dupa planurile renumitilor arhitecti de teatre vienezi, Helmer si Fellner.
Dupa primul incendiu care a avut loc in 1880 s-a pastrat forma o
Teatrul de Papusi a fost infiintat in 1949, ca o sectie a Teatrului de Stat din Timisoara, purtand numele celebrului personaj popular Piparus Patru. In 17 aprilie 2000 - teatrul primeste titulatura de
Lacurile Becicherecu Mic fac parte din categoria lacurilor relicte. Sunt situate in apropierea localitatii Becicherecu Mic, judetul Timis.
Sunt o ramasita a mlastinilor care au existat in zona de
Palatul Loffler din Piata Victoriei (Timisoara) a fost construit intre anii 1912-1913 de familia si firma antreprenorului Leopold Loffler, ca sediu de firma si casa familiala pentru el si cei trei fii
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.