Pensiunea Loritus 1* Baile Tusnad

Pensiunea Loritus Coordonate GPS:   46.147373, 25.860429
Localitatea: Baile Tusnad
Distanta fata de gara: 5.73 km
Distanta fata de centrul orasului: 0.04 km
Distanta fata de partia de ski : 0.29 km

Pensiunea Loritus 1* din Baile Tusnad

Capacitate totala: 15 locuri in 5 camere
Adresa : Baile Tusnad, str. Oltului, nr.152, jud. Harghita
0767.813.778 1843
7.8 /10
Pensiunea Loritus 1*
Nota bazata pe 1 Comentarii

Descriere Pensiunea Loritus 1*

Situata in Baile Tusnad intr-un pitoresc cadru, acolo unde verdele padurilor de brazi strajuiesc drumul trecatorilor, pensiunea este locul ideal pentru iubitorii de natura si in acelasi timp de confort.

Date geografice:
In cheile Oltului, la o altitudine de 650m, la poalele muntilor acoperiti cu brazi se afla Orasul Baile Tusnad. Localitate situata in partea sudica a Depresiunii Ciucului, intre muntii Harghita si Bodoc, este cea mai mica statiune balneara din tara. Data cea mai probabila pentru fondarea statiunii este anul 1842.

Vindecarea miraculoasa a unui fiu de cioban a atras atentia asupra efectului terapeutic al apelor minerale, dupa care s-au pus bazele exploatarii statiunii in anul 1845.

Despre apele minerale din zona Tusnadului exista dovezi scrise inca din secolul XVIII, in care se mentioneaza existenta unor izvoare de ape minerale cu efecte curative folosite de catre localnici.

Exista 44 izvoare naturale si foraje. In prezent sunt utilizate 6 izvoare naturale, din care patru (Izv. Stanescu, Apor, Ileana si Mikes) pentru cura externa.

Prin cura interna se pot trata afectiuni digestive, gastrite hipoacide, precum si hepato-colecistite cornice, boli metabolice si neuro endocrine.

Prin cura externa baile sunt recomandate in afectiuni cardiovasculare, tulburari circulare, reumatice si nevroza astenica sau de suprasolicitare.

Climatul subalpin, aerul puternic ozonat, bogat in aerosoli si ioni negativi fac ca statiunea sa dispuna de un bioclimat tonic, favorabil reconfortarii psihice.

Atractii turistice:
▪ Lacul Sfanta Ana - 950 m - situat la 25 km de statiune, lac de origine vulcanica, unicat in Europa Centrala si de Est.

▪ Tinovul Mohos - 1056 m - situat langa Lacul Sf. Ana, declarat rezervatie naturala, adaposteste specii rare de plante.

▪ Biserica franciscana in stil baroc din Sumuleu - 35 km, care detine una dintre cele mari instalatii de orga din Ardeal.

▪ Defileul raului Olt.

▪ Stanca soimilor - 848 m.

Localitatea este accesibila pe DN 12 sau pe linia CF 400 Bucuresti-Deda.
Ultima actualizare : 21.11.2009
Infopensiuni Parteneri
Infopensiuni.ro vă oferă pensiuni şi vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervări online.
© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL.
Toate drepturile rezervate.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site