Apasati pe imagini pentru vizualizare
Castelul Bran sau Castelul Dracula se numara printre cele mai importante vestigii istorice din Europa, cunoscut atat pentru arhitectura impresionanta cat si pentru veacurile de istorie si legendele ce s-au infiripat aici.
Situat in Pasul Bran-Rucar, la 30 km de Brasov, Castelul Bran este un important obiectiv turistic pe harta multor turisti ce sunt in cautarea lui Vlad Dracul.
A fost inaltat intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, in anul 1377, fiind atestat intr-o scrisoare semnata de regele Ludovic I D’Anjou, din care reiese ca acorda brasovenilor unele privilegii.
La sfarsitul secolului al XVI-lea, regele Sigismund cedeaza castelul domnitorului Mircea cel Batran. Domeniul regal a cedat fortareata aristocratiei ungare, fiind increditata boierilor loiali. Peste cativa ani, castelul a fost subordonat autoritatilor din comitetul Szekelers.
In anul 1920 cetatea a fost donata reginei Maria, care a amenajat-o, transformand-o intr-un castel impunator, ramas mostenire fiicei sale, Ileana.
Im 1948 castelul a intrat in proprietatea statului roman, intrucat familia regala a fost expulzata. In 1987 au fost demarate lucrari de restaurare, castelul fiind transformat in muzeu, in prezent restituit urmasilor principesei Ileana. Acestia l-au remobilat cu piese din colectia personala, ce reproduc atmosfera de odinioara.
Initial, Castelul Bran a fost o cetatea de "trecatoare" cu scop militar, patrulatera neregulata, a caror turnuri au fost construite mai tarziu. Se spune ca aici a locuit Vlad Tepes.
Celebra legenda a lui Dracula, legata de Castelul Bran, ni-l infatiseaza pe Vlad Tepes, domnitor in Tara Romaneasca a secolului XV, ca un vampir ce se hraneste cu sangele raufacatorilor pe care ii tragea in teapa.
In timp povestea a luat amploare, multi scriitori si regizori de film epuizand tema "domnitorului vampir", expunand-o in opere cunoscute. Dracula este un personaj fascinant in peisajul turistic al Romaniei, atragand vizitatori din toata lumea.
Castelul Bran este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Bran Moeciu, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Castelul Bran
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bran
Coordonate GPS: 45.5149078,25.3667316
Partia de ski Bran 2 are un grad mediu de dificultate, o lungime de 700 m si nu beneficiaza de nocturna si zapada artificiala. Transportul este asigurat de teleschi. Partiile Bran 1 si 2 totalizeaza 6
Rezervatia naturala Piatra Craiului s-a infiintat in anul 1938, fiind prima masura de protectie a Masivului Piatra Craiului.
Principalele obiective ale infiintarii rezervatiei a fost conservarea biod
Partia de ski Bran 1 are un grad scazut de dificultate, o lungime de 700 m si nu beneficiaza de nocturna si zapada artificiala. Transportul este asigurat de teleschi. Partiile Bran 1 si 2 totalizeaza
Schitul Bran este unul dintre foarte tinerele asezaminte monahale ale Arhiepiscopiei Sibiului si a fost infiintat in luna aprilie a anului 2006.
Schitul Bran este asezat pe varful dealului care straj
Incepand din ianuarie 2005, s-a deschis partia Zanoaga, la o distanta de aproximativ 4 km de Castelul Bran.
Partia Zanoaga are o dificultate medie, de o lungime de aproximativ 800 m, dotata cu telesch
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.